ARGENTINCI U LOVU: Guardiola ih odbio, a sada će pokušati nemoguće!

FOTO:

Pepa Guardiolu snubio je Argentinski nogometni savez kako bi preuzeo reprezentaciju, ali menadžer Manchester Cityja bio je preskup za ovu južnoameričku velesilu.

Nakon što su razočarali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ispavši u osmini finala od kasnije prvaka Francuske sa 2:3, s izbornikom Jorgeom Sampaolijem dogovoren je sporazumni raskid ugovora.

Njegovim odlaskom, ostalo je upražnjeno dosta cijenjeno radno mjesto koje privremeno okupiraju Pablo Aimar i Lionel Scaloni kao vršitelji dužnosti izbornika gauča.

Savez je pokušao dovesti čovjeka koji je osvajao naslove u Španjolskoj, Njemačkoj i Engleskoj, ali ubrzo su shvatili da ne mogu platiti bivšeg trenera Barcelone i Bayerna i sadašnjeg stratega Man. Cityja.

“Gledali smo angažirati Guardiolu, ali to je vrlo težak zadatak. Morate imati veliki novčanik!”, otkrio je predsjednik saveza Claudio Tapia.

“Morali bismo uzeti hipoteku na cijeli savez kako bismo ga platili, a možda ni to ne bi bilo dovoljno! Znali smo da će biti skup, ali toliko skup…”, žali se Tapia.

Kako je Guardiola ispao iz igre, pozornost Saveza sad se preusmjerava na neke druge mete. Argentinci žele postaviti na izborničku poziciju nekoga tko je dokazan u trenerskom svijetu i plan je porazgovarati s dvojicom koji su impresionirali u španjolskoj Primeri, odnosno engleskoj Premier ligi.

Diego Simeone i Mauricio Pochettino trenutačno vode madridski Atletico, odnosno Tottenham, ali Savez ih namjerava pitati koliko su i jesu li dostupni.

“Jedina osoba za koju smo se dosad raspitivali bio je Guardiola. Sad ćemo vjerojatno razgovarati sa Simeoneom, Marcelom Gallardom, Pochettinom… I još nekima koje su vodeći ljudi Saveza predložili”, zaključuje Tapia.

PREDSTAVLJANJE TIJEKOM DANA: Marko Pjaca stigao u Firencu na potpisivanje ugovora!

Chris Burton/goal.hr

Komentari

komentara

« Povratak