Bolna istina? Kahn bez dlake na jeziku „oprao“ Buffona

FOTO:

Legenda Bayern Munchena i njemačke reprezentacije, Oliver Kahn iskreno je progovorio što misli o Juventusovom vrataru Gianluigiju Buffonu.

Bolna istina o talijanskom golmanu

Legendarni njemački golman, Oliver Kahn osvrnuo se na svog kolegu, Juventusovog dugovječnog vratara, Gigija Buffona. Nijemac smatra kako je Buffon trebao ranije okončati svoju karijeru i tako izbjeći razočaranje s reprezentacijom i klubom. Drugim riječima, trebao je otići kad je bio na vrhu.

„Znam da nije lako donijeti odluku o kraju karijere. Da je Buffon ranije otišao u mirovinu, izbjegao bi traumatično ispadanje Italije od Švedske u kvalifikacijama i tugu zbog ispadanja Juventusa od strane Real Madrida. Pretpostavljam da ga je vodio san o osvajanju Lige prvaka.“, kazao je Kahn te nastavio:

„Ja sam mogao igrati još dvije-tri godine, ali čemu? Lahm je također donio pravu odluku, na vrijeme. Ako ne doneseš ovu odluku u pravo vrijeme, sve može postati jako bolno. Buffon je bio prvak svijeta, najbolji golman na svijetu i to je bitno, a ne crveni karton protiv Reala!“

Oliver Kahn je svoju karijeru priveo kraju 2008., u 39-oj godini života. Uz Buffona i Casillasa svakako spada u jednog od najboljih golmana svih vremena.

PA GDJE BAŠ TAMO? Otkriveno gdje će Mandžukić nastaviti karijeru!

Komentari

komentara

« Povratak