Dani Alves kontroverznom izjavom oko Astorija razočarao mnoge fanove!

FOTO:

U utorak i srijedu se igraju odlučujuće uzvratne utakmice Lige prvaka, a zbog nesreće koja je u nedjelju zavila u crno Italiju i čitav nogometni svijet, najmanje se u ovom trenutku misli na nogomet, na igru i rezultat i većina ljudi je mislima usmjerena prema obitelji tragično preminulog Davidea Astorija i njegovog kluba Fiorentine.

Dani razočarao fanove

Upravo je zbog toga veliku pažnju u talijanskoj javnosti izazvala izjava Danija Alvesa uoči utakmice PSG-a i Real Madrida. Alves je poručio kako je tužan zbog Astorijeve smrti, ali i da svakoga dana umire tisuće djece i da nikoga nije briga za to. Poručio je kako suosjeća s obitelji, ali i kako nije u redu da smrt njegovog donedavnog kolege privlači više pažnje od nesretnih događaja koji pogađaju ljude svakodnevno širom svijeta.

“Jesmo li potreseni? Nismo. Možda zato što nismo bili previše bliski s njim, nismo ga dobro poznavali. Izražavam sućut obitelji, žao mi je. Ali ja, ja razmišljam o životu – svi smo ovdje s nekim ciljem, a kada završimo s time što trebamo napraviti, idemo na drugi svijet. Možda je on u ovom kaotičnom svijetu napravio što je mogao i sada je na nekom boljem mjestu,” poručio je Alves pa dodao:

“U svijetu dnevno umire tisuću djece širom svijeta, umiru zbog gladi, zbog različitih problema i oni ne dobivaju dovoljno pažnje, a jednako su važni. Kao da nikoga nije briga. Ono što hoću reći je da – sada smo tu, ali doći će i naš trenutak, svi ćemo umrijeti prije ili kasnije. Žao mi je njegove obitelji, čujemo da je bio jako, jako voljen. Ali nama koji nismo bili povezani s njime – naravno da nam je žao jer je umro čovjek koji se bavi istim poslom kao i mi, ali nismo pogođeni toliko jer nismo bili bliski.”

Tuga u Italiji

Podsjetimo, Davide Astori je pronađen mrtav u nedjelju u svojoj sobi uoči utakmice Fiorentine s Udineseom. Njegovo će tijelo dovesti u Firenzu u srijedu kad će biti i kremiran, a u četvrtak je u 10 sati misa zadušnica u Bazilici Svetog Križa.

Dani Alves je najavio i utakmicu s Realom, a glavna je tema bila Neymarov izostanak.

“Nemoguće je ne osjećati izostanak igrača kao što je Neymar. Ali možemo ili plakati ili se pomiriti s tim i istrčati po pobjedu, a ja biram drugu opciju,” poručio je Brazilac.

Brazilac je zbog tih komentara dobio dobru porciju ljutitih navijača diljem svijeta…

ZVUČI NEVJEROJATNO: Žele Wengera, smatraju da im je on idealan i pravi čovjek za Ligu prvaka!

Goal.hr

Komentari

komentara

« Povratak