Dobar posao na vidiku: otkriven pravi razlog Iniestine odluke da ode iz Barcelone!

FOTO:

Nakon četiri osvojene Lige prvaka, osam naslova prvaka Španjolske i pet Kupova kralja (moguće da će kolekciji do kraja sezone pridodati još dva odličja), Andres Iniesta odlazi iz Barcelone. Kako španjolski mediji javljaju, u pozadini svega je dobar nenogometni posao.

Razočaran ispadanjem iz Lige prvaka, ali s dobrim poslovnim planom

I dok su prošli tjedan mediji javljali kako je Iniesta shrvan tugom zbog ispadanja Barcelone iz Lige prvaka te zbog toga odlazi iz kluba, čini se da Španjolac ima i neke druge planove. Iako sam nije potvrdio novu destinaciju, španjolski su mediji otkrili kako nakon SP odlazi u Kinu u tamošnju Super Ligu. Dva su kluba s kojima Iniestin agent pregovara, a to su: Tianjin Quanjian te Chongqing Dangdai. Iznos oko kojega se pregovori vrte je 30 milijuna eura po sezoni!

No, to nije sve…

Ključni faktor odabira Kine je posao kojim se Iniesta bavi izvan nogometnih terena. Naime, 34-ogodišnji je Španjolac vlasnik velike vinarije i u planu je izlazak na ogromno kinesko tržište. Kao dio pregovora s Kinezima, Iniesta želi da mu tamošnji potencijalni klub garantira marketinšku pomoć u prodaji vina. Prema okvirnim kalkulacijama, „Bodega Iniesta“ bi u Kinu mogla plasirati oko dva milijuna boca vina!

Sve u svemu, pomalo je smiješna činjenica kako je prije samo šest mjeseci Iniesta potpisao “doživotni” ugovor s Barcelonom…

Komentari

komentara

« Povratak