GOSPODINE, OVO JE I ZA VAS: Pogledajte kome su Boysi posvetili povijesnu pobjedu!

FOTO:

Ideš s nama u Europu! S Josipom Kužeom Boysi su ušli u europsko proljeće. Razvili su najvjerniji Dinamovi navijači veliku zastavu s likom najdražeg im trenera koji je prije pet godina izgubio borbu s leukemijom. Boysi su ga tada ispratili komemoracijom na tribini, bakljadom na sahrani, muralom kod sjeverne tribine…

Kuže je vodio Dinamo u tri navrata, a svojim je temperamentom osvojio srca Bad Blue Boysa. Mladi trener Kuže u svom je prvom mandatu na Dinamovoj klupi vodio Modre u vrijeme žestokih političkih previranja, a pomaganjem na terenu na neodigranoj utakmici 13. svibnja 1990. zaslužio je posebno mjesto u srcima svih Dinamovaca.

Imao je problema s kockom, ali nakon antologijske rečenice ni to mu nisu mogli zamjeriti.

– Jesam li veći kockar ja koji sam prokockao vlastiti novac ili neki koji su prokockali Svetinju, osmijeh djece i radost navijača?!

Više se na to gledalo kao malu mrlju u njegovom životopisu, jer je svojom duhovitošću, ali i iskrenosti, uvijek našao pravo objašnjenje za svoje postupke.

Nisu mu zamjerili ni loše izvedbe u drugom navratu, Kup debakl u Ivanić Gradu u trećem navratu na klupi jer je on za njih bio prije svega čovjek. Dinamo je ušao u knockout fazu Europske lige, a s njima i Josip Kuže u redovima Boysa jer on je zauvijek “jedan od njih”.

Kužeom

DALIĆ DONIO FANTASTIČNU IDEJU: Ćorluka, Subašić i Mandžukić dolaze na utakmicu protiv Španjolske! Izbornik donosi novo ime u stožer reprezentacije!

24sata

Komentari

komentara

« Povratak