Imamo li konačno rješenje za nacionalni stadion? Bandić otkrio novu lokaciju, HNS potvrdio!

FOTO:

Oko izgradnje stadiona koji će biti dostojan uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije, već se dugi niz godina „lome koplja“. Osvajanje svjetskog srebra prije nekoliko tjedana bilo je, čini se, faktor koji je ubrzao planove.

Nova lokacija

Iako se prethodnih godina kao lokacija novog nacionalnog nogometnog stadiona spominjala Kajzerica, čini se da je došlo do promjene plana. Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić danas je izjavio kako će se spomenuti stadion graditi u Blatu, pored sadašnje nedovršene sveučilišne, a buduće nacionalne dječje bolnice.

U studenom bi u Generalni urbanistički plan trebale unijeti promijene koje bi omogućile da se započne s izgradnjom na navedenoj lokaciji:

„Izmjena GUP-a ide u 11. mjesecu. Riješit ćemo lokaciju stadiona u Blatu, pored dječje bolnice, termi i ostalih faza bolnice. Ne govorim uvijek sve, nešto i sačuvam. Lokacija stadiona će biti južno od Save, kao što sam i rekao. Blato je fenomenalan izbor, da ne ulaze ljudi u grad.“, izjavio je Bandić

Također, zagrebački je gradonačelnik najavio kako bi nacionalni stadion trebao biti gotov do 2021. te pri tom naglasio da se u izgradnju neće uključivati privatni investitori.

Cijelu priču potvrdili su i u Hrvatskom nogometnom savezu, naglasivši kako ideja o lokaciji u Blatu nije samo Bandićeva.

TO JE NIKO KOVAČ: Zvijezda Bayerna ‘zaplakala’ nakon prvog treninga s Kovačem!

Komentari

komentara

« Povratak