IZBORNIČE, PRATIMO VAS: Dalić otkrio što sprema za iduću utakmicu!

FOTO:

Zlatko Dalić očekivano je poslije velike pobjede (3:0) Hrvatske protiv Argentine bio pun emocija…

“Da, ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri. Čestitke svim dečkima, odradili su sjajnu utakmicu, odradili sve ono što smo dogovorili. U svakom smo segmentu bili bolji od Argentine, stvarno još jednom čestitam svojim igračima. Bilo je to fantastično, naš blok, disciplina, odgovornost, sve je bilo na razini. Dobili smo velikog suparnika, nije danas Argentina bila zbunjena, već smo mi bili vrhunski” rekao je Dalić , pa nastavio:

Brozović je od svih zadnjih veznih koje imam na raspolaganju najbrži, najagresivniji i najživlji, svoj je posao odradio sjajno. Ali, i kao svi drugi igrači. Svi su bili kompaktni, već smo u prvom poluvremenu imali tri zicera, ali nismo zabili. Rekao sam igračima na poluvremenu da samo nastave tako, a gol će već doći. Kada igramo ovako, onda nema straha za rezultat. Tek sam na dan utakmice odlučio da će zaigrati Brozović, razgovarao sam s našim veznjacima koji su konkurirali za tu poziciju, rekao im njihove vrline i mane, pa i očekujem od tog zadnjeg veznog koji će zaigrati. Pa se u dogovoru sa stožerom odlučio za Brozovića, on na toj poziciji igra sjajno u Interu.”

Koliko sada može ova Hrvatska?
“Sada moramo biti sretni, hvala Bogu na ovoj pobjedu. Prošli smo u drugi krug nakon dvije utakmice, to je bio naš primarni cilj. Ali, moramo i dalje biti mirni, ponizni i dostojanstveni, samo tako možemo još i više. Ako nas ne prebaci onda možemo jako puno, ali ako se umislimo ne možemo ništa. Moramo i dalje vjerovati u sebe, i dalje nam 22. igrač mora biti jednako važan kao prvi, svi i dalje živjeti za momčad. Samo nas ne smije prebaciti. Zahvaljujem i navijačima koji su nadglasali brojčano superiornije Argentince, zahvaljujem se i svima koji su u Hrvatskoj uz nas.”

Kako sada na Island?
“Nisam siguran, mislim da smo sada svakako prvi u skupini. Nećemo ništa birati, mi želimo biti prvi u skupini. Vidjet ćemo kakva je situacija sada s našim igračima, ali da sada ćemo rotirati momčad, dati prigodu i našim drugim igračima protiv Islanda” rekao je Dalić.

Veliko iznenađenje iz Njemačke: Nagelsmann napušta Hoffenheim!

goal.hr

Komentari

komentara

« Povratak