Izbornik Dalić moćnim riječima najavio susret s Rusijom: „Povijest se ponavlja…“

FOTO:

Hrvatska sutra igra svoje drugo četvrtfinale u povijesti svjetskih prvenstava. Na putu do polufinala Hrvatima stoji domaćin Rusija. Na današnjoj press konferenciji sutrašnji je dvoboj najavio izbornik Zlatko Dalić.

To što su domaćini – nije opravdanje!

Izbornik Dalić, staložen i skroman, kao i uvijek, novinarima je objasnio svoje viđenje dvoboja s domaćinom:

„Mi ne možemo birati protivnika, bio nam na drugoj strani domaćin ili netko drugi mi moramo biti spremni. Pred nama je velika utakmica, nije nam bitan suparnik. Rusija će imati veliku podršku s tribina, ali naši nogometaši svaki tjedan igraju takve utakmice, pa to neće biti preveliki problem. I ne smijemo u tom smislu tražiti opravdanja. Moramo tražiti svoju igru!”

Na pitanje novinara o tome kako će igrati Rusija, Dalić je spremno odgovorio:

„Rusija? Ne mogu govoriti kako će Rusi igrati, niti kakav im je plan za utakmicu. Mi moramo ponoviti ono iz dosadašnjih utakmica, imati dobar blok, agresiju i defanzivu, pokazati to naše zajedništvo, ali moramo biti još bolji i kvalitetniji u igri prema naprijed. Imamo tu kvalitetu, a suparnik će igrati koliko mu dozvolimo. Svjetsko prvenstvo je dosta specifično, igra se agresivno i zatvoreno, nema previše iskakanja. Ne mogu sa sigurnošću reći kako će Rusija igrati protiv nas. Respektiramo ih, zasluženo su došli među osam, a tu ne može doći netko tko nema kvalitetu.”

Koliko će se utakmica s Rusijom razlikovati od prethodnih susreta na Mundijalu, zanimalo je strane novinare.

„Ovo je nova utakmica, a svaka donosi nešto drugačije. Imali smo četiri utakmice, svaki suparnik je bio različit, takva će biti i Rusija. Respektiramo Rusiju, ako izbacite Španjolsku onda morate imati kvalitetu. Do sada nismo imali nijednu laganu utakmicu, neće takva biti ni sutra. Rusija je dobra u kontri i polukontri, igraju na duge lopte, ali mi se moramo nametnuti.”, smatra izbornik.

Dalić se osvrnuo i na činjenicu da je momčad na zadnjem susretu bodrila i predsjednica:

„Cijela država već tjednima živi u euforiji, u Hrvatskoj je velika fešta kada igra naša reprezentacija. Trgovi i kafići su nam prepuni, morate to pogledati da vidite kako se tamo živi. A za nas je dolazak predsjednice samo još jedan dodatni motiv, s time smo sretni i ponosni, daj Bože da s nama bude i u Moskvi.”

Na kraju, novinari su se vratili i na 1998. i ogromnu pobjedu Hrvatske nad Njemačkom. Dalić se prisjetio kako je nekad i sam bio euforični navijač, a danas ponosni izbornik:

„Povijest se ponavlja, opet smo u četvrtfinalu. Ne mora sutra opet biti 3:0, samo da pobijedimo i prođemo dalje. Mi smo sada na tom putu, fali nam jedan mali korak do ponovimo uspjeh naše velike generacije. U to sam vrijeme bio u Francuskoj na prve tri utakmice, ali ogled s Njemačkom nisam gledao. Bio sam još aktivan igrač, pa morao na pripreme svoga kluba. Ali, bio sam navijač u Njemačkoj, Poljskoj i Austriji, kao i mnogi danas. Bio sam ponosni navijač kao što sam i sada izbornik.“

Komentari

komentara

« Povratak