JAVIO SE IZBORNIK ARGENTINE: ‘Osjećam samo jednu jako veliku…’

FOTO:

Je li istina da Lionel Messi sastavlja ekipu Argentine? Naime, pojedini analitičari upravo to tvrde! Govori se kako Sampaoli uopće nema previše utjecaja oko biranja pojedinih igrača, a to se posebno misli na nepozivanje jednog Icardija ili ne igranje Paula Dybale!

Lionel Messi, jedan od najboljih igrača u povijesti, bio je neprepoznatljiv, a argentinski napadači ostali su bez upotrebljivih lopti pred hrvatskim golom. Iznenađujući poraz odjeknuo je širom svijeta, a argentinski novinari bili su nakon utakmice posebno oštri prema svojoj reprezentaciji. Izbornika Jorgea Sampaolija su na presici nakon utakmice dočekala brojna neugodna pitanja.

“Ja sam taj koji donosi posljednju odluku, na meni je odgovornost, da sam drugačije postavio stvari, drugačije bi završilo. Nije u redu kriviti Caballera”, rekao je Sampaoli i stao u obranu golmana koji je velikom pogreškom poklonio Hrvatskoj prvi gol. Ante Rebić bio je na pravom mjestu i iz voleja zabio golčinu za 1:0 na otvaranju drugog poluvremena.

“Tražili smo najbolju poziciju za moje igrače, ali nismo pronašli  prostor. Mislio sam da ćemo stvoriti veliki pritisak na Hrvatsku i igrati na njihovoj polovici, ali nismo pokazali ništa čime bismo preokrenuli utakmicu.”

Osjećate li sramotu zbog ovog poraza?

“Ne osjećam sramotu, ali osjećam bol. Dugo kao trener nisam doživio ovakvo iskustvo, a još je bolnije kada je u dresu moje zemlje. Velika bol, ali ne sramota…”

Kako se osjećaju igrači?

“Zabrinuti su. Bili smo ambiciozni prije utakmice, htjeli smo prvo mjesto skupine, sada je to nemoguće. Cijenim svoje igrače, ovo je sjajna momčad. Moramo se u zadnjoj utakmici boriti i nadati prolasku u drugu fazu.”

Jesu li promjene zbunile igrače i zašto je Argentina emocionalno slaba?

“Mislim da smo ušli u utakmicu organizirano, bilo nam je teško poslati loptu do Messija, nadali smo se da će u drugom dijelu biti drugačije zbog taktičkih promjena, ali nakon prvog gola nismo mogli pronaći izlaz. Pokušali smo s igračima koji su mogli okrenuti utakmicu. Prvi gol nas je jako pogodio, nismo mogli igrati nakon toga. Imamo utakmicu do kraja, čeka nas veliki pritisak, pokušali smo sve, nismo našli što smo htjeli. Trener je jedini odgovoran.”

I nakon ove utakmice Sampaolija je dočekalo pitanje je li Messi bolji od Cristiana Ronalda.

“Cristiano je sjajan igrač, vidite po svemu što je postigao u karijeri. Sada ne bismo trebali uspoređivati ta dva igrača jer je realnost argentinske reprezentacije oblačna. Momčad nije usklađena s njim kako bi trebala biti. Na nama trenerima je da poradimo na tome.”

Zašto igrači nisu više dodavali Messiju?

“On je kapetan, predvodio je momčad, ali jednostavno mu nismo mogli dodati. Radili smo na tome, ali Hrvatska je naporno radila da ga spriječi u primanju lopte.” 

“Molit ću navijače za oprost, pogotovo one koji su došli u Rusiju. Ja sam kriv, neugodno nam je zbog toga, napravio sam posao najbolje što sam mogao, ali nisam našao način da im dam što žele.”

IZBORNIČE, VOLIM VAS! Evo što je Zlatko Dalić rekao nakon pobjede nad Argentinom!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak