JE LI OVO MOGUĆE? Gotov SP za Domagoja Vidu!? Prijete mu dvije utakmice suspenzije!

FOTO:

Dok se Hrvatska još trijezni nakon velikog trijumfa vatrenih u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, stigao je i hladan tuš iz Rusije. Domagoju Vidi prijete dvije utakmice suspenzije!

Hrvatski je branič snimio video zajedno s pomoćnim trenerom Ognjenom Vukojevićemi objavio ga na društvenim mrežama, a u njemu viče “Slava Ukrajini”, uzvik koji koriste u tamošnjoj vojsci te nacionalisti koji se bore za teritorijalnu cjelovitost Ukrajine.

Vukojević je posvetio pobjedu kijevskom Dinamu i Ukrajini.

Fifa je pokrenula istragu oko sporne snimke, a pritom se i oglasila šturim priopćenjem:

“Proučavamo različite izvještaje s utakmice Rusija – Hrvatska kao i potencijalne dokaze vezane uz snimku. Dok ne donesemo sud na temelju svih informacija, ne možemo ništa komentirati.”

Prema Fifinom disciplinskom pravilniku, politički su slogani zabranjeni, a u članku 54 stoji:

“Svatko tko provocira javnost za vrijeme utakmice bit će suspendiran na dvije utakmice i kažnjen s minimalno 5000 švicarskih franaka.”

Olakotna okolnost za Vidu može biti to što je snimka nastala nakon dvoboja pa se ovo pravilo može tek rastezljivo primijeniti na njega, a na ruku mu ide i činjenica da Fifa nije kaznila Švicarce Shaqirija i Xhaku zbog imitiranja albanskog orla u utakmici sa Srbijom.

Kazni li Fifa ipak Vidu s te dvije utakmice, propustit će polufinalni sraz s Engleskom kao i finale ili utakmicu za treće mjesto.

Navodno Rusi vrše pritisak da hrvatski reprezentativac bude kažnjen jer su poslovično alergični na tematiku Ukrajine i Krima, a sam Vida je pokušao smiriti situaciju i okrenuti sve na šalu.

“Ova pobjeda je za Hrvatsku. Ništa politika. Šalio sam se. Imam prijatelje u Ukrajini iz vremena igranja za kijevski Dinamo i nisam mislio ništa drugo s tim videom. Volim ljude u Rusiji, bila je to šala”, poručio je Vida.

Komentari

komentara

« Povratak