KAKVA JE TO LJUDINA: Modrića vide kao velikog favorita za Zlatnu loptu, a evo što on kaže o tome!

FOTO:

Luka Modrić još jednom je bio najbolji igrač utakmice hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. U drami protiv Rusije u četvrtfinalu veznjak Reala odigrao je jednu od najboljih utakmica u reprezentativnoj karijeri.

“Rusija je odigrala vrlo dobro, organizirano i trkački moćno, posebno u prvom dijelu kada zbog pritiska nismo mogli uspostaviti svoju igru, nismo se usudili riskirati s dodavanjima. No u nastavku smo bili bolji, dominantni, i trebali smo sve završiti prije jedanaesteraca. Ipak, valjda je suđeno da sve završi u dodatnoj drami”, rekao je Modrić za HNS.

“Bilo je teško, mučili smo se, imali smo problema s ozljedama i naposljetku nam se dogodio i taj primljeni pogodak, možda i djelomično zbog umora. Teška utakmica s Danskom također je ostavila trag, ali u jedanaestercima smo pokazali karakter, pogotovo nakon što je Subašić obranio prvi ruski pokušaj.”

Mnogi smatraju da bi Modrić nakon fantastične sezone u Realu i ovakvih igara u Rusiji trebao osvojiti Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta.

“Ne razmišljam o pojedinačnim nagradama. Najvažniji je uspjeh reprezentacije, da napravimo nešto veliko, čak i veće od ulaska u polufinale. Naravno, takve nagrade lijepo su priznanje za uloženi rad, ali ostajem koncentriran na osvajanje svjetske medalje.”

Engleska?

“Nadam se da ćemo igrati bolje nego protiv Rusije. Engleska je dobra, posebno u prekidima, a obje momčadi igraju pod velikim pritiskom zbog očekivanja plasmana u finale. Znamo koliko cijela zemlja očekuje od nas, pa i koliko mi sami očekujemo od sebe. Bit će to zahtjevan dvoboj, no dobro ćemo se pripremiti.”

Hrvatska je nakon 20 godina ponovno u polufinalu Svjetskog prvenstva…

“Čini nas iznimno sretnima i ponosnima što smo nakon 20 godina ponovno u polufinalu. Iza nas je težak put, mnogo smo pehova prošli na prijašnjim velikim natjecanjima, no sada nam se sve vraća. Nadam se da ćemo otići i dalje, imamo sve predispozicije i mislim da možemo napraviti dodatni korak prolaska u finale.”

ENGLEZI, GADITE MI SE: Pogledajte kako bahato podcjenjuju našu Hrvatsku!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak