KAOS U GRČKOJ JE DOBAR ZA NAS: Hrvatska će imati dva predstavnika u Ligi prvaka!

FOTO:

Grčka je na neodređeno vrijeme prekinula nogometno prvenstvo nakon kaosa u Solunu na utakmici između PAOK-a i AEK-a kada je vlasnik PAOK-a Ivan Savvidis ušao na teren s pištoljem za pojasom kako bi se obračunao sa sucem koji je poništio pogodak njegovom klubu.

U cijelu situaciju uplela se politika, a Uefa baš to strogo zabranjuje. Najavljuje se ‘nogometni Grexit’ i grčka vlada je spremna izbaciti grčke klubove iz europskih natjecanja kao i reprezentaciju iz kvalifikacija za Euro 2020. te iz novoosnovane Lige nacija.

Ukoliko se to ostvari, naš savez bi skočio za jedno mjesto te dohvatio 15. poziciju koja donosi dva predstavnika u Ligi prvaka.

Ako Grci ne srede situaciju, Hrvatska će sljedećeg ljeta u kvalifikacijama imati dva kluba. Prvaka koji bi počinjao u drugom pretkolu ždrijeba za prvake i doprvaka države koji bi također kretao iz iste faze, ali u dijelu ždrijeba za neprvake.

Kako sada stvari stoje, bili bi to Dinamo i Hajduk, ali ni Rijeka nije daleko…

Podsjećamo, kaos u Grčkoj prisutan je u svim strukturama. Grčka javnost traži i njegovu ostavku ministra sporta Vassiliadisa, no on je odbacio tvrdnje kako je država činila pogreške.

“Ukoliko se ne stvori novi regularni okvir doći ćemo do kraja grčkog nogometa. Nećemo riskirati javni red i sigurnost. Možemo napraviti ‘Grexit’, nije me briga. Država je odlučila ići do kraja. Svi moraju prihvatiti kazne, čak i za zapaljive izjave. Svi snosimo odgovornost”, rekao je grčki ministar spora Vassiliadis.

EUROPSKI KUPOVI: Sljedeće sezone mijenja se sustav kvalifikacija za ulazak u skupine!

Goal.hr/24sata

Komentari

komentara

« Povratak