Kinezi nude bogatstvo za Mandžukića! Hoće li ga Juve pustiti?

FOTO:

Mario Mandžukić najnovija je europska nogometna zvijezda na meti besramno bogatih kineskih klubova koji ne pitaju za cijenu kada se radi o asovima sa Starog ili južnoameričkog kontinenta.

Talijanski i španjolski mediji prenose da je Beijing Guoan, koji je prošlu sezonu kineskog prvenstva (završenog krajem listopada) okončao na petom mjestu, Juventusu ponudio 35 milijuna eura za Mandžukića.
On je u ljeto 2015. u Juventus došao iz Atletica za 19 milijuna eura odštete i potpisao četverogodišnji ugovor s najboljim talijanskim klubom. Ali naravno da to u nogometu ništa ne mora značiti. Na jednako dugu vjernost bio se obavezao Atleticu kada je došao iz Bayerna, ali je u Madridu ostao samo godinu dana.
Trajanje ugovora posebno nije bitno kada klub zainteresiran za nekog igrača, njegovom aktualnom poslodavcu ponudi gotovo dvostruko višu odštetu od one koju je za njega platio.
Upravo to je slučaj s ponudom Beijing Guoana za Mandžukića.
Kina je posljednjih godina definitivno od Amerike i arapskih zemalja preuzela primat u privlačenju europskih i južnoameričkih zvijezda na zalasku karijere. Ali nije više samo “groblje slonova” za islužene i zaslužne nogometaše, nego i omiljeno odredište igrača koji su u najboljim godinama, ali ne igraju u europskim velikanima ili pak onih koji nisu prešli Isusove godine, ali love “zadnji ugovor”, a Mandžukić, koji na proljeće puni 31 godinu, jedan je od takvih.
Jednako je star i turski golgeter Burak Yilmaz, uz brazilskog veznjaka Renata Augusta najveća zvijezda kluba jako zainteresiranog za Mandžukića.
Izvor: index.hr

Komentari

komentara

« Povratak