KOMENTARI IZ PAVILJONA: NEDOSTATAK „COJONESA“ NA POLJUDU

FOTO:

Napominjemo da se stav stranice Nogometne-vijesti.hr ne mora nužno slagati sa osobnim stavom autora ovoga teksta.

Marijan Pušnik „popušio” je otkaz, uzeo pola milijuna kuna iz ionako prazne Hajdukove blagajne. Doduše, bio je toliko pristojan pa će uzeti na dvije rate. Za šest mjeseci rada dobiti otpremninu od 500 tisuća kuna, u rangu s najsnalažljivijim hrvatskim menadžerima u raznim tvrtkama.

Posegnuo je Branco do Španjolske i tamo našao Joana Carrilla. Čovjeka koji s Almerijom u 11 utakmica nije znao kako je to osvojiti tri boda pa je brzo otišao. Ali Hajduk i Torcida vole povijest, sjećanja su još svježa na onih pet komada od strane Debrecena, pa jednostavno je za zaključiti…ako je osvojio mađarsko prvenstvo u kojem se natječe jaki Debrecen, mora da je Carrillo odličan trener. Pa čak je i prijatelj s Pochettinom. I tako do idućeg ispadanja iz  Europe, tamo oko sredine kolovoza. U novim dresovima, s imenima navijača.

Neće Hajduku pomoći ni Pochettino ako ga Carrillo nagovori da mu bude pomoćnik. Problem je puno dublji. Trebaju doći i predsjednik i sportski direktor koji su spremni stati pred Torcidu i poručiti im: „Trenutno smo slabi, a i narednih pet godina biti ćemo u borbi za četvrto mjesto, nismo ni blizu Rijeci, Dinamu pa i Osijeku“. Problem je što za to reći treba imati onu mušku stvar i hrabrosti.

Ivan Kos i Mario Branco definitivno nisu ljudi koji imaju hrabrosti. Hrabrost nije dovoditi strane poluigrače bez odštete u nadi da će se naići na novog Kouassija i želji da se kupi vrijeme te ubere koji bod više. Hrabrost je boriti se sezonu za ostanak ako treba, ako će to pridonijeti poboljšanju u budućnosti. I Dinamo je prije dominacije igrao „ligu za bedaka“. Istrpio ismijavanje s Poljuda, igrao protiv Međimurja i ostalih vele-momčadi. Ali gurao mlade igrače poput Luke Modrića, Eduarda, Vedrana Ćorluke i ostalih. Uzeo velike novce od transfera igrača. Postao stabilan klub.

Sve ono što Hajduku i treba i što mu želim.

Komentari

komentara

« Povratak