JE LI OVO MOGUĆE? Pochettino žestoko napao Juventus! Evo što on tvrdi…

FOTO:

Tottenham po tko zna koji put nije uspio napraviti značajan rezultat. Uvijek su tu negdje, jako blizu, ali nikako da preskoče glavnu prepreku. Ipak, njihov trener Pochettino zna zašto nisu mogli protiv Juventusa u Ligi prvaka! Pretjerana reakcija ili ne, prosudite sami…

Pritisak na suce?

Tottenhamov trener Mauricio Pochettino uoči nedjeljnog prvenstvenog meča s Bournemouthom na novinarskoj konferenciji pomalo gnjevnim riječima iskazao je svoje mišljenje o Juventusu i njegovom pobjedničkom ideologijom koja se u srijedu, kako je istaknuo, temeljila na nečasnim radnjama.

“Juventus posjeduje naviku pobjeđivanja, kao i naviku pritiska na suce. U njegovoj je kulturi da napravi sve što je u njegovoj mogućnosti da bi pomogao samom sebi. Naša utakmica s Juventusom je velika lekcija da naučimo pojedine trikove i na terenu i izvan njega. Protiv klubova kao što je Juventus igrate dvije vrste utakmica – jednu na terenu, a drugu izvan terena”, bez oklijevanja je progovorio još uvijek razočarani Mauricio Pochettino i optužio Juventusove čelnike za kršenje sportskih nepisanih pravila.

“Ne kažem da bi naš predsjednik Daniel Levy trebao biti u tunelu za vrijeme stanke. Međutim, Juventus nas je podučio lekciji. Juventusov gazda Andrea Agnelli bio je u tunelu prije, tijekom i poslije utakmice. Svjedočio sam kako je s generalnim direktorom Giuseppeom Marottom vršio pritisak na suce. Ako hoćete pobijediti, onda radite sve što je u vašoj moći. To su mali detalji koji odlučuju ovakvu vrstu bitnih utakmica”, svjesno je izjavio znajući kako će svojim optužbama podići buru na Apeninskom poluotoku.

“Svi smo razočarani, ali moramo se nositi s razočarenjem. Potrebno je vrijeme da prihvatimo ispadanje. Jučer je bilo gore, danas je loše, a sutra će valjda biti bolje. Pokazali smo da možemo parirati finalistu Lige prvaka. Ako pogledate statistiku iz prvog i drugog susreta, uvjerit ćete se da je Tottenham bio bolji. Međutim, statistika, udarci i posjed lopte ne igraju ključnu ulogu u nogometu. Mali detalji, o kojima sam već pričao, prave istinsku razliku”, zaključio je Mauricio Pochettino i zasluge Juventusovoj pobjedi pripisao sucima koji su, kako je naglasio u svojoj teoriji, potpali pod pritisak čelništva talijanskog kluba.

Komentari

komentara

« Povratak