Nakon dva tjedna šutnje, izbornik Dalić prvi put progovorio o „slučaju Kalinić“!

FOTO:

U sjeni uspjeha hrvatske reprezentacije ostao je neviđeni slučaj izbacivanja igrača iz reprezentativnog kampa. Danas, nešto više od dva tjedna nakon što je Nikola Kalinić napustio Vatrene, izbornik Zlatko Dalić otvorio je dušu.

Iskren kao i uvijek

Kako prenosi Jutarnji list, izbornik Zlatko Dalić, prvi je put nakon izbacivanja Nikole Kalinića iz reprezentacije, progovorio o cijeloj situaciji. Kale je zbog neposluha postao višak u Dalićevim kombinacijama, iako je službeno objašnjenje bilo zdravstvene naravi.

Na pitanje novinara je li mu se Kalinić javio, Zlatko Dalić je odgovorio:

„Nije. Kao prvo, neću se na to vraćati, a kao drugo, nisam ja ni sretan ni ponosan zbog toga. Ta situacija s njim je moj poraz, ali ja sam u potpunosti miran jer sam napravio sve što je bilo moguće da do toga ne dođe. No, nisam sretan ni zadovoljan, jer takav igrač nedostaje koncepcijski, on bi da je ovdje također igrao.”

Kalinić nedostaje u reprezentaciji. S druge strane, ostaje i gorak okus činjenice da je Dalić možda trebao ranije reagirati i umjesto Kalinića u Rusiju povesti npr. Ivana Santinija.

„To je najveća šteta! Ja sam novi izbornik, a da bi dobro upoznao igrača i saznao sve najbitnije o njemu moraš ga voditi godinu-dvije, a ne desetak dana. Sad već imam bistriju sliku o svemu tome.”, iskreno je priznao izbornik.

O čemu ovaj priča? „Osim Brazila, na prvenstvu u Rusiji nema reprezentacije koja bi bila bolja od Italije!“

Komentari

komentara

« Povratak