Nekada su bili omiljen klub, a danas su na rubu propasti: Sjećate li se “Šišmiša”?

FOTO:

Početkom stoljeća bili su kultni klub, momčad koja je bila omiljena u nogometnom svijetu. Gaizka Mendieta, Kily Gonzalez, Jocelyn Angloma, Ruben Baraja, John Carew, Claudio Lopez, Zlatko Zahovič… lepršavim su nogometom vodili Valenciju do dva naslova prvaka Španjolske (2002. i 2004.) i do dva finala Lige prvaka zaredom. U finalu 2000. bolji je bio Real, a godinu dana kasnije u sjajnom meču tek nakon ruleta s bijele točke Bayern je uspio slomiti veličanstvene ”Šišmiše”.

15 godina kasnije, klub s Mestalle raspada se po svim šavovima, 17. su na ljestvici Primere i nalaze se samo jedno mjesto od zone ispadanja.

Stvari se pogoršavaju

Klub u prijelaznom roku nije doveo nijedno pojačanje za koje možemo reći da je pojačanje, a da stvar bude gora, usred prijelaznog roka ruke od svega je digao i sportski direktor kluba Jesus Garcia Pitarch. Pitarch je podnio neopozivu ostavku, a mjesto sportskog direktora privremeno će obavljati José Ramón Alexanko.
U službenom priopćenju stoji da će sad on voditi brigu oko transfera u ovom prijelaznom roku, no postavlja se pitanje kako će funkcionirati klub kojeg je nedavno napustio i trener Cezare Prandelli. U svakom slučaju, na Mestalli se događa potpuni raspad sistema, a klub koji je obilježio prošlo desetljeće u europskom nogometu ovakvu sudbinu nije zaslužio. Šteta.

Izvor: index.hr

Komentari

komentara

« Povratak