NEPRIMJERENA IZJAVA: Ozilu se neće svidjeti što njegov kolega iz reprezentacije misli o rasizmu!

FOTO:

U Njemačkoj ne prestaju rasprave na temu rasizma, koju je potaknuo Mesut Ozil. Zvijezda njemačke reprezentacije i Bayern Munchena dodala je još ulja na vatru vrlo nesmotrenom izjavom.

Nema rasizma u Njemačkoj?

Prije nešto više od tjedan dana igrač Arsenala i dugogodišnji reprezentativac Njemačke Mesut Ozil, objavio je kako okončava svoju reprezentativnu karijeru. Tome je dodao i kako je glavni razlog rasizam, čija je žrtva već godinama. Ozil se požalio na netrpeljivost kojoj je izvrgnut zbog svog turskog porijekla.

Nakon Ozilovog priznanja zaredao se niz reakcija, između ostaloga i ona iz vrha njemačkog nogometnog saveza. Sad se u ovu goruću temu uključio i Ozilov bivši kolega iz reprezentacije, Thomas Muller.

U intervjuu za Der Spiegel Muller na neki je način negirao postojanje rasizma u sportu čime je izazvao bijes dijela javnosti. Po njemu, rasprava o takvim stvarima uopće nije ni potrebna.

„Ta rasprava je licemjerna, ali to podržavaju mediji… Njemački savez je htio smiriti stvari. Za nas igrače to nikada nije bila velika stvar. Zatvorimo ovu diskusiju konačno. O rasizmu u sportu ili u nacionalnoj reprezentaciji nema uopće govora!“

Lionel Messi i društvo dobili novog trenera, ali samo privremeno!

Komentari

komentara

« Povratak