Nevjerojatan iznos! Otkriveno koliko Neymar zarađuje od ugovora s Nikeom!

FOTO:

Prošlogodišnjim transferom iz Barcelone u PSG, za 222 milijuna eura, Neymar je postao najskuplji nogometaš u povijesti nogometa. No to nije sve, Neymar i sa svojim sponzorskim ugovorima ruši sve rekorde…

Ugovor s Nikeom

Proteklih se dana mnogo pisalo o Neymarovoj teškoj ozljedi. PSG-ova zvijezda bit će operirana u rodnom Brazilu, nakon čega mu slijedi duga rehabilitacija i najmanje tri mjeseca izbivanja s nogometnih terena. Očito, Neymar je izgubljen za ostatak sezone u PSG-u, a pod upitnikom je i njegov nastup na Svjetskom prvenstvu Rusiji.

Najnovije vijesti vezane za Neymara ipak govore o malo ljepšim stvarima. Mediji danas donose nevjerojatne detalje Brazilčevog multi-milijunskog ugovora sa sponzorskim gigantom Nike-om. Naime, Neymar je još 2011. potpisao 11-ogodišnji ugovor s tvrtkom Nike, uz mogućnost njegovog produljenja.

Zanimljivi detalji

Kako bi se zaštitio od nepredviđenih situacija u Neymarovoj karijeri, Nike je ugovorom sastavio listu „prihvatljivih“ klubova, odnosno onih uz koje bi zadržao visok iznos sponzorske naknade. Neki od tih klubova su: Chelsea, Manchester United, Juventus, Bayern, Real… U slučaju da ode u neki „manji“ klub, iznos koji dobiva bi se znatno smanjio.

Vrlo zanimljiva stavka je i SP u Rusiji ove godine. Ukoliko Brazil osvoji ovo prvenstvo, Neymar će od Nike-a dobiti 40 milijuna eura, a u slučaju da osvoje drugo mjesto – „samo“ 25 milijuna. Poseban bonus dobit će ako postane najbolji strijelac prvenstva ili najbolji igrač. Svaki gol koji postigne bit će nagrađen sa oko 162 000 eura.

Zlato na nadolazećim Olimpijskim igrama vrijedi 16 000 eura. Ukoliko bude najbolji strijelac inkasirat će 80 000, a oko 120 000 eura ako bude najbolji igrač.

Posebnu stavku čini osvajanje Zlatne lopte. Za svoj prvi “Ballon d’Oro“ Neymar će dobiti milijuna dolara, a za svaki sljedeći po četiri milijuna.

No, postoji i mala „caka“ u svemu ovome. Neymar prema ovom ugovoru mora odigrati više od 70% utakmica za Brazil. Ako odigra 30 – 70% utakmica dobit će 70% navedenih nagrada, a ako odigra manje od 30% dobit će samo 30% dogovorenih iznosa.

Po svemu sudeći, Neymaru je u interesu što brži oporavak. Igranje u Rusiji neće biti samo pitanje nacionalnog ponosa nego i borba za bonuse.

Komentari

komentara

« Povratak