NEVJEROJATNO: Fifa ukida jednu od najpoznatijih stvari u povijesti nogometa!?

FOTO:

Je li na pomolu nova revolucija u nogometnom svijetu!? Fifa, donosi France Football, namjerava napraviti velike promjene u nogometu! Naime, žele modificirati sustav posudbi igrača, a čak nije isključena opcija i da se posudbe potpuno ukinu!

Iskorištavanje posudbi…

O ovim će se drastičnim mjerama na Fifinom izvršnom odboru raspravljati tek u listopadu ove godine. Nakon što ideja nakon što ideja prođe kroz ruke FIFPro-a (sindikat igrača), Udruženja europskih klubova, Foruma svjetskih liga i bivših slavnih igrača poput Marca van Bastena, Cafua, Edwina van der Sara i Zvonimira Bobana.

Ideja posudbi bila je okrenuta razvoju mladih nogometaša, koji nisu imali mjesta u svojim matičnim klubovima. No, krovna svjetska nogometna kuća smatra kako je došlo do iskorištavanja posudbi.

Juve neslavni rekorder!

Oni najveći klubovi potpisuju ogroman broj, mahom mladih igrača, prosljeđuju ih svojim filijalama i onda ih prodaju kako bi ostvarili profit. A mnogi od njih nikad ne dobiju ni minute u klubu koji ih je kupio.

Primjerice, ove sezone Juventus ima čak 41 posuđenog igrača, Udinese 27, Chelsea 22, Manchester City 18…

Upravo zbog takvih primjera zlouporabe, Fifa ozbiljno razmišlja reformirati sustav posudbi ili ga u potpunosti ukinuti! Mnogi za primjer uzimaju i Chelsea koji je godinama imao uistinu puno mladih nogometaša na posudbi po cijelom svijetu, a gotovo pa nitko nije dobio pravu priliku u prvoj momčadi…

VELIKI REMONT U LONDONU: Chelsea će potjerati čak 9 igrača!

Komentari

komentara

« Povratak