Nikola Kalinić u Kini: Evo koliko će od transfera dobiti Hajduk, Istra i Šibenik!

FOTO:

Tijekom ovih dana mogao bi se zgotoviti veliki transfer Nikole Kalinića u kineski Tianjin Quanjian. Kinezi su uporni, odnosno njihov trener Fabio Cannavaro, koji je u Kini već pola godine.

Oni ne štede, Fiorentina bi trebala dobiti između 35 i 38 milijuna eura, dok bi Nikola trebao imati 15 milijuna godišnje.

Strašan posao pomoći će mnogim klubovima

Ovo je potencijalno izvrstan posao za sve strane, pa čak i za manje klubove HNL-a. Kale bi mogao financijski pomoći klubovima u kojima je igrao.

Recimo, ukoliko Kinezi uplate Fiorentini 50 milijuna eura za našeg reprezentativnog napadača, Hajduk bi dobio 1,5 milijuna eura, Blackburn 0,5 milijuna eura, a Istra 1961 i Šibenik po 125 tisuća eura, piše istrasport.eu

Fifa je smislila nešto što se zove ‘solidarity contribution’ pri transferima igrača. Dakle, ako profesionalac prijeđe u novi klubom tijekom trajanja ugovora, 5% svake naknade, ne uključujući naknadu za treniranje koja je plaćena njegovom posljednjem klubu, oduzima se od ukupnog iznosa te naknade i novi klub ju raspodjeljuje kao solidarni doprinos klubu (klubovima) koji su sudjelovali u njegovom treniranju i obrazovanju tijekom godina.

Ovaj solidarni doprinos predstavlja broj godina (izračunatih proporcionalno ukoliko se radi o razdoblju manjem od godine dana), tijekom kojih je on bio registriran za relevantni(e) klub(klubove) između natjecateljskih godina u kojima je on navršio 12 i 23 godine, kako slijedi:

* Natjecateljska godina u kojoj je navršio 12. – 15. godina života: 5% (tj. 0,25% ukupnog iznosa naknade)

* Natjecateljska godina u kojoj je navršio 16. – 23. godina života: 10% (tj. 0,5% ukupnog iznosa naknade)

Izvor: 24sata

Komentari

komentara

« Povratak