Ostvaruje se prekrasna gesta: Chapecoense će postati pobjednik Copa Sudamericane!

FOTO:

Kolumbijci su od Južnoameričkog nogometnog saveza (Conmebol) zatražio da se naslov pobjednika dodjeli brazilskoj momčadi. Koliko god gesta bila dirljiva, u startu se činila kao nemoguća.

Prekrasna gesta danas je postala stvarnost, Chapecoense je prvak Južne Amerike. Chape je u finalu trebao igrati protiv kolumbijskog Atletico Nacionala, ali nažalost, tu utakmicu nećemo gledati zbog stravične tragedije.

Kolumbijci su od Južnoameričkog nogometnog saveza (Conmebol) zatražio da se naslov pobjednika dodjeli brazilskoj momčadi. Koliko god gesta bila dirljiva, u startu se činila kao nemoguća iz razloga što utječe i na druge momčadi.

Kolumbijski klub je već izborio Copu Libertadores za iduću sezonu, pa ukoliko bi osvojio Copa Sudamericanu, još jedan kolumbijski klub dobio bi pravo nastupa u najelitnijem klupskom natjecanju (Copa Libertadores).

Kada bi Atletico prepustio naslov Chapecoenseu postoji mogućnost da se netko od kolumbijskih klubova požali, ali do toga teško da će doći zbog cjelokupne tragične situacije.

Globo prenosi da je Conmebol pristao na zahtjev Atletica da naslov dodjeli brazilskoj momčadi, ali čeka se da prođe period tugovanja pa da onda tu odluku proglasi službenom.

Chapecoense će tako naredne sezone nastupati u Copi Libertadores i bit će zaštićen od ispadanja u niži rang natjecanja u Brazilu na iduće tri sezone.

Izvor: 24sata

Komentari

komentara

« Povratak