PODATAK ZA DIVLJENJE: Evo u čemu su Vatreni ponajbolji u povijesti!

FOTO:

Najčitanije engleske novine Daily Mail, objavile su zanimljivu top listu na kojoj Hrvati zauzimaju drugo mjesto!

Zašto smo ih mijenjali?

Daily Maila je napravio izbor od deset najljepših dresova reprezentacija u povijesti Svjetskih prvenstava. Među ostalim svjetskim velikanima, našao se i dres Hrvatske, nije ni čudo pošto je on svjetski prepoznatljiv zbog specifičnih kockica.

Međutim, naš dres iz brončane i neponovljive 1998. i SP u Francuskoj, stavljen je na visoko drugo mjesto! Prvim i najljepšim je proglašen onaj Zapadne Njemačke čiji su igrači taj već legendarni primjerak nosili 1990. na Mundijalu u Italiji, gdje su bili konačni pobjednici.

„Mogu se truditi još godinama, ali Hrvati nikad neće napraviti ljepši dres od onoga iz 1998. godine kad im je tako malo nedostajalo da uđu u finale! Dres u kojem je Šuker bio najbolji strijelac imao je stiliziranu šahovnicu preko dvije trećine majice. I danas izgleda moderno i pitamo se zašto su ga Hrvati uopće mijenjali”, prenosi Index.hr neke od izjava predstavnika medija.

Osim njih, u TOP 10 izbor su upali Brazil iz 1970. kao treći, a tu su još Peru, Engleska, Meksiko, opet Njemačka, Argentina, Nizozemska te SAD.

Valja podsjetiti te pohvaliti kampanju robne marke Adidas, koja je inspiraciju u izradi dresova za SP, upravo našla u nekim starim i romantičnim vremenima. Svim svojim ekipama konstruirali su dres na temelju uzorka „old school“ dresova.

Komentari

komentara

« Povratak