Potpisao ugovor na isti dan kad i Vlašić i Balić, a Hajduk ga sad pušta kao slobodnog igrača!

FOTO: Hajduk.hr

Ismar Hairlahović na isti dan potpisao je profesionalni ugovor za Hajduk kad i Nikola Vlašić i Andrija Balić. Odlaskom Poklepovića prebačen je u B momčad i sad odlazi iz kluba…

Odlazak Ismara Hairlahovića iz Hajduka B mnogima koji nisu upućeni u stanje na Poljudu neće se činiti posebno važnim, no priča mirnoga i tihoga momka, kapetana mlade BiH reprezentacije, koji nikad nije dobio priliku pokazati što zna, priča je u kojoj će se prepoznati mnogi mladi igrači Hajduka.

Ismar Hairlahović stigao je u Hajduk prije šest i pol godina na preporuku Predraga Pašića koji ga je trenirao. Nadareno dijete, odličan učenik primjerenog vladanja, stigao je na Poljud i oduševio. Kako igrom, tako i ponašanjem.

– Bilo je priča da ću u Sarajevo, Dinamo ili Hajduk, ali otac mi je predložio da izaberem Hajduk. ”Ipak je to Hajduk sine”, kazao mi je. Hajduk je klub koji je volio od najmlađih dana, a tu je ljubav prenio na mene.

I Ismar je krenuo dobro, najprije je s generacijom Marija Pašalića, Tonća Mujana, Zvonimira Milića… osvojio kadetsko prvenstvo, potom i sa svojom generacijom u kojoj su igrali Nikola Vlašić, Andrija Balić, Lorenco Šimić, Ivo Grbić i kup, a potpisao je i profesionalni ugovor.

– Bio je to jedan od najsretnijih dana u mojoj karijeri, isti dan potpisali smo profesionalni ugovor Nikola Vlašić, Andrija Balić i ja – kazao nam je Ismar, koji je vrlo brzo i debitirao za prvu momčad i to kako.

Zamijenio je Marija Pašalića, koji je igrao svoju zadnju utakmicu u dresu Hajduka. Mnogi su u tom potezu Igora Tudora vidjeli dosta simbolike, no…

Ismar je odigrao još 25 minuta protiv Osijeka, odlaskom Poklepovića prebačen je u B momčad na kaljenje, i tu je i ostao dvije i pol sezone.

“Nije mi jasno zašto nisam dobio šansu”

– Ni meni nije jasno zašto nisam dobio priliku, na pripreme su odlazili i tri godine mlađi od mene, a ja se vratim s EP, i vidim da nisam u kombinacijama. Koliko su utakmica u međuvremenu odigrali Pašalić, Vlašić, Balić… Nedavno gledam fotografiju uoči utakmice BiH i Hrvatske, kapetani Ćorić i ja, iza nas Gojak… Njih dva igraju Ligu prvaka, a ja ni priliku nisam dobio – kaže nam Hairlahović i odmah dodaje:

– Ne bih želio da ispadne da imam nešto protiv Hajduka. Ne daj Bože. Nikad protiv Hajduka, Hajduk je svetinja, i ja ću uvijek voljeti Hajduka, iz kojeg nosim toliko lijepih u spomena. Ne zamjeram Hajduku kao klubu, zahvalan sam što me odgojio kao igrača, što sam izgradio osobnost i naučio nešto. A to što mi neki ljudi nisu dali priliku da dokažem što znam, njima na dušu, ali o imenima neću.

Iako je odigrao neke dobre utakmice za B momčad, to nije bilo dovoljno.

– Dokazivanje u trećoj ligi nije jednostavno, nije ta treća liga laka, da možeš svaku utakmicu zabiti po dva gola, pogotovo ne kad igraš zadnjeg veznog, što nije bila moja prava pozicija.

Ismar se vratio u svoj Cazin, a uskoro će i u novi klub.

– Do 6. siječnja sam formalno igrač Hajduka i do tada ne smijem govoriti o novom klubu, no nešto imam, saznat će se uskoro. Evo, upravo ste me zatekli u svlačionici, zapadao je snijeg, ali trenirati se mora – nasmijao se Iso, kako su ga zvali u Hajduku i dodao:

– Ne predajem se, idem dalje. I Senijad Ibričić je ‘iz druge’ stigao u Hajduk, ‘ko kaže da ne mogu i ja. Žao mi je, razočaran sam, sanjao sam kako u dresu Hajduka zabijam gol Dinamu, kako slavim pred sjeverom… Nije mi se ispunio san, ali ja se ne predajem, neke stvari se nisu poklopile, tko zna, možda ću uspjeti zaobilaznim putem. Nikad nisam tražio ništa nego priliku, par utakmica da dokažem jesam li ili nisam za Hajduk. Vidjet ćemo tko je pogriješio, Hajdukova struka ili ja….

Izvor: 24sata

Komentari

komentara

« Povratak