Real Madrid „klauzulom straha“ pokušao spriječiti Jamesa Rodrigueza da igra protiv svog bivšeg kluba!

FOTO:

James Rodriguez je prošlog ljeta napustio Real Madrid i otišao na dvogodišnju posudbu u Bayern Munchen. Real je, međutim, pokušao spriječiti da James zaigra protiv kraljevskog kluba.

Ipak ništa od „klauzule straha“

Ždrijebom održanim u petak, određeno je da se u polufinalu ovogodišnje Lige prvaka susretnu stari znanci, Real Madrid i Bayern Munchen. Mnogima je odmah na pamet pao James Rodrigez koji je donedavno bio član Reala, a trenutno nastupa, u sklopu posudbe – za Bavarce. Tehnički, to bi značilo da Kolumbijac igra protiv kluba čiji je i dalje član.

Real Madrid je ovakve situacije s posudbama pokušao riješiti posebnim dodatkom ugovoru, tzv. „klauzulom straha“, kojom se posuđenom ili prodanom igraču zabranjuje da igra u eventualnom susretu protiv Reala.

Međutim, UEFA je odlučila zabraniti takvu vrstu ograničavanja igrača. Drugim riječima, Jupp Heynckes će na Allianz Areni i na Santiago Bernabeuu moći koristiti usluge svog ponajboljeg igrača.

Inače, ovu vrstu klauzule koriste i drugi klubovi, a do izražaja dolazi u nacionalnim prvenstvima, nad kojima UEFA nema toliku kontrolu.

„Special One“ ima fantastičnu ideju: pušta De Geau u Real, ali samo pod jednim uvjetom?!

Komentari

komentara

« Povratak