Sedmerostruki europski prvak na koljenima: Milan će idući tjedan biti izbačen iz Europe uz veliku novčanu kaznu!?

FOTO:

Kako u današnjem izdanju piše Gazzetta dello Sport disciplinska komisija UEFA-e, zadužena za financijski fair-play, će u ponedjeljak donijeti službenu odluku o budućnosti AC Milana.

Gigant na koljenima

Rossonerima se ne piše dobro. Kako donose talijanski mediji, prijeti im izbacivanje iz Europske lige, a osim toga mogli bi biti kažnjeni i s 30 milijuna eura.

Milan je prošle godine prodan kineskom konzorciju Sport Investment Luxu za 740 milijuna eura. Prema ugovoru, Kinezi su se obvezali kroz sljedeće tri godine u klub investirati 350 milijuna eura. Međutim, krajem prošle godine, UEFA je odbila Milanov financijski plan otplate 300 milijuna eura duga, nastalog pozajmicom od američkog fonda Elliott.

U međuvremenu se ispostavilo kako je Milanov novi „gazda“, Yonghong Li čovjek sumnjive prošlosti, optužen za nekoliko financijskih malverzacija. Također, špekulira se i o novom vlasniku, a kao glavni kandidat se spominje Amerikanac Tom Ricketts, vlasnik Chicago Cubsa.

Što se momčadi tiče, trener Gennaro Gattuso, relativno je posložio igrački kadar. Milan je proteklu sezonu završio na šestom mjestu talijanskog prvenstva, koje ga vodi u direktno u grupnu fazu Europa lige. Ipak, financijska i upravljačka kriza definitivno imaju za posljedicu negativno ozračje na San Siru.

Priprema se veliki transfer: Liverpool nudi 180 milijuna eura za zvijezdu madridskog Reala!

Komentari

komentara

« Povratak