SMIREN, SKROMAN, ALI PONOSAN: Dalić ostao gospodin do kraja!

FOTO:

Nakon poraza od Francuske, u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić stao je pred kamere i mirno s javnošću podijelio svoja razmišljanja.

Gospodin do kraja

„Jesmo tužni, ali moramo biti i ponosni na to što smo igrali, na to kako smo bili dostojanstveni. Sve je to nogomet.”

Izbornik je analizirao tijek utakmice:

„Igrali smo dobro prvih 20 minuta, imali smo kontrolu, a njihova prva akcija… ako je i bio prekršaj, primimo autogol. Onda smo izjednačili, igrali dobro i primili drugi pogodak. Teško je bilo vratiti se. Dobro smo krenuli i u drugom poluvremenu, visoko pritiskali, dogodila se kontra, polukontra i primili smo golove. To je tako. Imali smo sreće u jednom trenutku, onda je više nismo imali.”

Daliću je drago što je Luka Modrić proglašen igračem Prvenstva:

„Luka je zaslužio nagradu, imamo najboljeg igrača na Svjetskom prvenstvu. Veliki uspjeh je to i veliki uspjeh je i srebro. Kad sve prođe, kad se ohladimo shvatit ćemo da nema razloga za tugu već za sreću. Ljudi će shvatiti da je ova generacija igrala pošteno i dala sve od sebe.”

Skroman i ponizan, Dalić je odbio primiti velike zasluge za ovaj uspjeh. Po njemu, igrači su ti koji su pokazali karakter i zbog njih najviše žali:

„Zahvalio bih igračima, njima idu sve zasluge. Bit će teško kad se raziđemo, oni su pokazali karakter, osobnost, poštenje. Žao mi je što nisu svjetski prvaci, to su zaslužili. Srebro prije početka SP-a bi prihvatili, a sad je ispalo kako je ispalo. Moramo biti sretni.”

Reprezentacija je nakon dugo vremena vraćena navijačima. Nacija je ovih nekoliko tjedana disala kao jedno.

„Tri smo trofeja osvojili. Srebro, Luka, navijači. Ovih je dana ponosno biti Hrvat. Sad ne smijemo stati, moramo ovaj kult gurati dalje. Aplauz cijelog stadiona, povici… to je uspjeh.”, zaključio je ponizni Dalić.

Šime Vrsaljko uzdignute glave i u porazu: „Ostavili smo srce na terenu…“

Komentari

komentara

« Povratak