ŠOK U JAPANU: Otkriveno zašto je Vaha dobio otkaz!

FOTO:

Još 65 dana ostalo je do Svjetskog prvenstva, a Japan je bez izbornika nakon što je uručio otkaz Vahidu Halilhodžiću.

Kozo Tashima, predsjednik Nogometnog saveza Japana, na izvanrednoj konferenciji za novinare otkrio je da Halilhodžić više nije izbornik. Pohvalio je njegovu strast i ljubav prema nogometu te dobre rezultate nakon što je preuzeo reprezentaciju od Javiera Aguirrea.

“Bio je iznenađen i ljut kad sam mu rekao da mora otići. Samo sam mu to rekao, ništa više”, otkrio je Tashima i kao najveći razlog za otkaz naveo loš odnos Halilhodžića i igrača. Do pogoršanja odnosa je došlo nakon prijateljskih utakmica u ožujku protiv Malija (1:1) i Ukrajine (1:2).

“Nije pošteno sve svaliti na trenera, i mi smo krivi za ovo”, poručio je Hiroki Sakai, japanski reprezentativac i nogometaš Marseillea.

Reprezentaciju Japana na Svjetskom prvenstvu u Rusiji vodit će Akira Nishino, bivši trener Gamba Osake, Nagoye i Vissela te nekadašnji izbornik mlade reprezentacije Japana.

Halilhodžić je izbornik Japana bio od ožujka 2015. godine. I tamo je opravdao svoj nadimak “Gonič robova”, budući da se većina japanskih igrača pobunila protiv nekadašnjeg trenera Dinama zbog njegovog odnosa prema nogometašima. Ovo mu nije prvi put da je ostao bez posla neposredno uoči najvećeg natjecanja, 2010. je napustio reprezentaciju Obale Bjelokosti samo četiri mjeseca prije Svjetskog prvenstva.

Japan će u Rusiji igrati u skupini s Poljskom, Senegalom i Kolumbijom.

OPET ON: Zlatan Ibrahimović rekao što misli o zabrani oko nastupanja u Rusiji!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak