UEFA utvrdila nelogičnosti u poslovanju PSG-a: Parižanima prijete drastične kazne!

FOTO:

Sportskim se rubrikama diljem Europe danas proširila vijest kako je UEFA pronašla nelogičnosti u poslovanju PSG-a. Osim novčane, Parižani bi mogli dobiti još drastičniju kaznu.

U proračunu pronađeno nepostojećih 200 milijuna eura

Potaknuta prošlogodišnjim vrtoglavim vrijednostima PSG-ovih transfera, UEFA je provela nezavisno istraživanje u klubu s Parka prinčeva. Uvidom u poslovne knjige, utvrđeno je da su neki sponzorski ugovori PSG-a prenapuhani. Štoviše razlika između stvarnog stanja u blagajni i onog prikazanog na fiktivnim ugovorima je čak 200 milijuna eura. Na taj je način PSG htio pokazati da je platežno sposoban za ogromne transfere koje su na kraju i realizirali. Dakako, radi se o dovođenju Neymara iz Barcelone za 222 milijuna eura te posudbi Kyliana Mbappea iz Monaca, što će koštati 180 milijuna eura.

Svi sponzori su povezani prijateljskim vezama

Drugi problem, koji je primijetila UEFA, je činjenica da su svi PSG-ovi sponzori povezani s Tamimom bin Hamadom al Taninom, aktualnim emirom Katara, koji je inače jako dobar prijatelje predsjednika kluba, Nassera Al Khelaifija.

Ukoliko UEFA smogne snage da zaista i primijeni svoju strogoću na PSG-u, Parižani bi mogli snositi itekakve posljedice. Naravno, očekuje ih novčana kazna, ali i izbacivanje iz Lige prvaka.

Uglavnom, revizija PSG-ovih financija se nastavlja do lipnja, kad je zapravo i zadnji rok da pariški klub dovede svoje poslovne knjige u red. Od PSG-a se očekuje da dogovore nove sponzorske ugovore, ali i da prodaju igrača kako bi smanjili minus u polju financijskog fair-playja.

Komentari

komentara

« Povratak