VATRENI DANAS IDU PUT RUSIJE – Evo što je najavio Dalić pred odlazak

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Reprezentacija je danas otputovala u Rusiju, a na zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman Zlatko Dalić se obratio novinarima prije polaska.

“Svjesni smo kolika su očekivanja i znamo s koliko nade hrvatski narod čeka Prvenstvo. Odigrali smo četiri prijateljske utakmice, protiv Brazila smo pokazali da možemo protiv najboljih, puno je optimizma s moje strane, imamo se pravo nadati dobrim rezultatima u Rusiji, imamo jako kvalitetnu reprezentaciju. U Rusiji će nam trebati malo sreće, a tu sreću trebamo mi zaslužiti, trebamo biti hrabri… Ja sam miran i pun samopouzdanja, pun vjere u našu reprezentaciju i samo očekujem dobre stvari, tamo će trebati biti najbolji i svi skupa ćemo trebati staviti Hrvatsku ispred svih, bez svojih nekih osobnih ambicija i svog ega. Hrvatska mora biti iznad svih nas i onda možemo očekivati dobar rezultat, spremni smo i prvi cilj je da prođemo grupu”, rekao je Dalić.

Dalić je vrlo jasno poručio kako je cilj prolazak skupine što gotovo sigurno znači pobjeda na otvaranju prvenstva protiv Nigerije 16. lipnja. Iako Hrvatska nije pokazala svoje najbolje lice u tim utakmicama, pretpostavlja se da su upravo one poslužile kao test raznih izmjena u pozicijama igrača te se nameće nekoliko nedoumica pred odlazak

Ćorluka na mjestu stopera?

Još nije jasno tko će zaigrati u stoperskom tandemu s Dejanom Lovrenom iako je Ćorluka držao to mjesto u obje utakmice. Vida je krpao bočne pozicije te je pitanje hoće li se on naći uz Lovrena ili ipak Dalić više vjeruje iskusnom Ćorluki.

Strinić na lijevom bočnom?

Ovo se sve više i više nameće kao sigurna oklada. Najvjerojatnije ćemo gledati Ivana Strinića na mjestu lijevog bočnog. Vrlo jednostavno, potreban nam je lijevak na toj strani, a eksperiment s Vidom nije uspio.

Modrić kao zadnji vezni ili „desetka“?

Forsira ga Dalić na „playu“. Želi da se Luka nametne na toj poziciji, ali izgleda kako je Luka Modrić ipak najbolji u kreiranju igre iz zadnje vezne linije koju igra već dugi niz godina u Real Madridu. U tom slučaju Badelj seli na klupu, a to se čini kao vrlo izgledna opcija s obzirom na ne baš najbolju predstavu Fiorentininog kapetana protiv Senegala?

Mandžukić ili Kramarić, ili oboje?

Čini se kako je Andrej Kramarić napokon „zacementirao“ svoje mjesto u prvoj postavi, ali pitanje je gdje će zaigrati. U vrhu napada se nije najbolje snašao protiv Brazila pa se čini kako će on biti naša „desetka“ te da će igrati iza leđa Mariju Mandžukiću.

Ako neće biti ozljeda najvjerojatnija prva postava protiv Nigerije će biti:

Subašić; Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić – Rakitić, Modrić – Rebić, Kramarić, Perišić – Mandžukić.

KAKVE SU TO IGRICE? Želi više od Lea i ne popušta: Ronaldo odbio Realov ugovor!

Komentari

komentara

« Povratak