Od 2018. kreće regionalna Liga! UEFA već pripremila novac

FOTO:

Regionalna liga s 24 predstavnika iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije trebala bi krenuti od jeseni 2018., istodobno kad i reformirana Liga prvaka.

Balkanska liga neslužbeno je ime i ne vjerujem da će ikada zaživjeti. Vjerojatno će ime novoga natjecanja biti ‘ispeglano’ u uredu iz kojega će ona biti vođena, a on je u Nyonu”, priča za Večernji list Vasko Dojčinovski, šef makedonske lige koji je razradio ideju regionalne lige.

“Čelnici svih nogometnih saveza s naših prostora dali su potporu novome regionalnome natjecanju”, dodaje Dojčinovski.

Nova regionalna liga igrala bi se u šest skupina po četiri kluba, a krenula bi nakon pretkola Lige prvaka i Europske lige. Plasira li se nekim čudom netko iz regije u LP ili EL, u tom slučaju regionalna liga popunjavala bi se sljedećim najbolje plasiranim klubom iz te nacionalne lige.

“U zraku su još ostali benefiti za pobjednika i finalista. Mi smo malo neskromni pa za pobjednika želimo mjesto u Ligi prvaka, a za drugoplasiranog mjesto u Europskoj ligi, što će u Uefi malo teže proći. Također, nismo još definirali bi li se u proljetnom dijelu natjecanje nastavilo sa šesnaestinom ili osminom finala. U finalu bi se igrala jedna utakmica na neutralnom terenu, baš kao u LP ili EL”, ističe Dojčinovski koji brine za sigurnost, ali ističe da bi bile primjenjivane posebne mjere opreza.

Ključno pitanje je novac

“Neslužbeno sam čuo kako je Uefa u svom proračunu novac za tu ligu već pripremila, a radi se o milijunskim iznosima; i za sudjelovanje, i za plasman. Klubovi tu ne bi imali nikakav trošak”; zaključio je Dojčevski.

Izvor: goal.hr i večernji.hr

Komentari

komentara

« Povratak