NIJE MU DAO NI MINUTE: Engleski izbornik ignorira igrača koji iza sebe ima čudesnu sezonu!

FOTO:

Engleska nogometna reprezentacija jučer je remizirala 1:1 protiv Danske u drugom kolu Europskog prvenstva.

Englezi su poveli u 18. minuti preo najboljeg igrača Harry Kanea, a konačnih 1:1 postavio je Morten Hjulmand. Remi je ostavio Englesku na vrhu tablice, dok Danska i Slovenija imaju po dva boda. Na začelju je Srbija sa jednim bodom.

No, iako drže prvo mjesto, Engleska dobiva žestoke kritike zbog načina na koji izbornik Southgate vodi ovu reprezentaciju. On je nakon jučerašnje utakmice iznio glavni razlog loše igre svoje momčadi, koji je razljutio fanove engleske reprezentacije na društvenim mrežama.

“Znamo da nemamo prirodnu zamjenu za Kalvina Phillipsa. Pokušavamo različite stvari.” Ta je izjava razljutila fanove jer je riječ o igraču kojeg je Manchester City otpisao. Phillips je 28-godišnji veznjak koji je prošlu polusezonu proveo na posudbi u West Hamu. Skupio je prošle sezone 20 nastupa i jedan pogodak za City i West Ham u svim natjecanjima.

Southgate je na meti kritika jer Engleska igra dosadan i neučinkovit nogomet. U obje utakmice skupine protiv Srbije i Danske imala je manje udaraca na gol od svojih protivnika. Pragmatizam i čekanje su glavna obilježja engleske igre na Euru, a s imenima koje izbornik ima na raspolaganju bi trebali biti ofenzivno moćna reprezentacija.

Izbornik očito ne vjeruje svojim mladim igračima koje je poveo na Euro, a slučaj Colea Palmera je gotovo nevjerojatan. 22-godišnji ofenzivni veznjak i desno krilo ima iza sebe fantastičnu sezonu za Chelsea, koji ga je za 47 milijuna eura kupio od Manchester Cityja prošlo ljeto. Palmer je u 47 utakmica u svim natjecanjima zabio 27 golova i dodao tome 15 asistencija.

Koliko je Palmer postao moćan najbolje svjedoči skok njegove vrijednosti na čak 80 milijuna eura…

Za analizu utakmice Nizozemska – Francuska kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak