JE LI VAM OVO PROMAKLO JUČER? Hrvatski trener kreirao najveću senzaciju u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu!

FOTO:

Jučerašnji prvi susret drugog pretkola UEFA-ine Konferencijske lige, između Maccabi Haife i Sabah Bakua, činio se kao miran okršaj u kojem će Izraelci ostvariti laganu pobjedu. Barem tako su predviđale i brojne kladionice.

Naime, koeficijent na pobjedu Maccabija bio je svega 1.35, dok je na Sabah Baku bio ogromnih 8.50! I što se onda dogodilo? Klub iz Azerbajdžana slavio je kao gost s nestvarnih 0:3 i tako praktički ostvario plasman u treće pretkolo gdje bi trebao igrati protiv boljeg iz dvoboja između St. Patricks i Vaduz. Irski klub je slavio s 3:1. te je tako također napravio golemi korak na sljedećoj rundi.

Na klupi Sabah Bakua sjedi dobro nam poznato lice, a to je hrvatski trener Krunoslav Rendulić koji je u razgovoru za Index.hr otkrio koji smiruje loptu nakon prve utakmice:

“Možda je senzacija prejaka riječ za ovaj rezultat, ali sigurno je da nitko nije očekivao da ćemo s 3:0 pobijediti jedan klub s tako bogatom prošlošću i tradicijom. Nisam ni ja. Bili su veliki favoriti i čak bih rekao da su i sad favoriti, unatoč tri gola minusa. U uzvratu kod kuće moramo biti maksimalno fokusirani i moramo biti na istom nivou kao jučer ako se mislimo nadati prolasku.”

Rendulić je potom otkrio kako nije on doveo hrvatskog veznjaka Lepinjicu u klub nego je to odradila skautska služba koja je neko vrime pratila igrača:

“Ne. Ivana je skautirala naša služba i došao je na sugestiju našeg direktora. Naravno da sam tu odluku objeručke prihvatio. Jako dobro znam što može i kakav je igrač. Upravi je netko njegovih karakteristika bio potreban klubu i pokazao se kao pun pogodak. Trebala nam je njegova fizička snaga, skok igra i protiv Maccabija je odigrao fantastično.”

Zbog ratnog stanja ovaj susret se igrao u Mađarskoj pa je moguće da je to baš zasmetalo Izraelcima. No, sljedeći četvrtak je uzvratni susret i prema kladionicama Maccabi je opet favorit…

Komentari

komentara

« Povratak