ŠOK ZA HRVATSKU: Poznati nogometaš promijenio državljanstvo!

FOTO:

Apsolutna vijest dana već se dogodila u ranojutarnjim satima. Naime, hrvatski nogometni savez potvrdio je kako će jedan dosadašnji mladi reprezentativac promijeniti državljanstvo.

U pitanju je 20-godišnji Niko Sigur iz splitskog Hajduka! Podsjetimo, Sigur je rođen u Kanadi, a prije malo više od godinu dana je istovremeno dobio poziv za hrvatsku U-21 reprezentaciju i seniorsku reprezentaciju Kanade. Tada se odlučio nastupati za Hrvatsku te je s mladom reprezentacijom igrao Euro prošlog ljeta.

Svojim igrama u Hajduku je zaradio pretpoziv Zlatka Dalića za Euro u Njemačkoj. Činilo se da je korak od pravog poziva te da mi se u ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine mogao ustaliti u hrvastkog reprezentaciji, ali do toga ipak neće doći.

“Niko Kristian Sigur odlučio je promijeniti nogometno državljanstvo te u budućnosti predstavljati Kanadu. Na temelju dvojnog državljanstva, Sigur je imao mogućnost igrati za Hrvatsku ili Kanadu te je prošle godine odabrao predstavljati Hrvatsku, za koju je nastupao u dresu mlade reprezentacije s kojom je bio na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj. Međutim, Sigur se odlučio u budućnosti nastupati za reprezentaciju Kanade, zemlje u kojoj se rodio i proveo cijelo djetinjstvo”, objavio je HNS.

Je li HNS napravio pogrešku, vrijeme će pokazati…

Komentari

komentara

« Povratak