SLUŽBENO: Gareth Southgate ima novi posao!

FOTO:

Prije malo manje od dva mjeseca je Gareth Southgate nakon osam godina dao ostavku na mjesto izbornika engleske reprezentacije. No, tamošnji mediji javljaju da je već našao novi posao. Ostaje u nogometu, ali neće biti trener. Naime, Southgate će se zaposliti u UEFA-i na poziciji tehničkog promatrača, piše Index.hr.

Što to znači? Bivši izbornik Engleske će sa suradnicima analizirati utakmice iz trenerske perspektive i time pomoći UEFA-i da uoči nove trendove u nogometu i poboljša uvjete za razvoj trenera i njihovu edukaciju. Nakon svake zadane utakmice, Southgate i njegove kolege će s pomoću video materijala i statističkih podataka kompilirati analizu utakmice i predstaviti ju UEFA-i.

Southgate je već jednom obnašao ovu dužnost i to za utakmicu finala Lige prvaka iz prošle sezone koje su igrali Real Madrid i Borussia Dortmund. Osim njega, ovim poslom bavili su se i drugi treneri poput Fabia Capella, Avrama Granta i Franka de Boera, koji su tehnički promatrači bili upravo za Euro u Njemačkoj ovog ljeta.

Southgate je drugi najuspješniji trener Engleske svih vremena, vodio je reprezentaciju do tri polufinala velikih natjecanja i dva druga mjesta. Osvojio je dva europska srebra zaredom, a u Njemačkoj je u finalu bila bolja Španjolska.

Uspješniji je tek Alf Ramsey, koji je englesku vrstu predvodio do svjetskog naslova 1966. Southgatea su najviše mediji i navijači kritizirali jer smatraju da je forsirao pragmatičan, ružan nogomet s obzirom na to koliko je talenta imao u momčadi.

Nakon odlaska Southgatea puno se špekuliralo o tome tko će preuzeti vođenje reprezentacije, a spominjala su se razna imena, poput Jurgena Kloppa i bivših trenera Chelseaja Grahama Pottera i Mauricia Pochettina.

Međutim, engleski savez do danas nije donio konačnu odluku, a mjesto “privremenog izbornika” obnaša dosadašnji izbornik U-21 reprezentacije Lee Carsley (50). On je na neki način dobio priliku da dokaže da može postati i stalni nasljednik Southgatea.

ŠOK U OSIJEKU: Klub raskida posudbu s Čavlinom!?

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak