VEČERAS POČINJE LIGA PRVAKA: Evo gdje gledati susret Bayerna i Dinama!

FOTO:

Danas i službeno počinje novo izdanje Lige prvaka, točnije radi se o 70. izdanju dok će neki reći da je u pitanju 33. izdanje jer se prije natjecanje zvalo Kup prvaka. Famozno novo ime Liga prvaka dobili smo u ljeto 1992. godine. Veliku čast da u prvom danu novog formata sudjeluju dobili su Bayern Munchen i hrvatski prvak Dinamo Zagreb.

Bavarski gigant plasirao se u Ligu prvaka kao drugoplasirani u njemačkom prvenstvu. Ono što je fascinantno je podatak da su nakon dugo godina imali sezonu bez osvojenog ijednog trofeja dok s druge pak strane Dinamo i dalje dominira u domaćem prvenstvu. Zbog sjajnog koeficijenta klub iz Maksimira svoj europski put po prvi put je započeo u Play-offu Lige prvaka, a tamo su zaista vrlo uvjerljivo prošli Qarabag, azerbajdžanskog prvaka.

Najjače nogometno natjecanje prvi put u 33 godine nema više grupnu fazu, nego se osnovni dio igra u ligaškom formatu. Prvo kolo Lige prvaka igrat će se ovoga tjedna od utorka do četvrtka, a preostalih sedam, kao i dosad, utorkom i srijedom.

Svih 36 klubova je u istoj ligi, ali tamo ne igraju svatko sa svakim. Umjesto toga, svakom klubu zajamčeno je osam utakmica (za razliku od dosadašnjih šest), i to protiv osam klubova. Pritom se s četiri kluba igra kod kuće, a protiv četiri u gostima. Dinamo ove sezone u Ligi prvaka igra protiv Bayerna, Salzburga, Slovana i Arsenala u gostima, dok na Maksimiru dočekuje Monaco, Borussiju Dortmund, Celtic i Milan.

Prijenos utakmice je na kanalu Arenasport 1.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak