HOĆEMO LI VIDJETI ‘TALIJANSKI’ LEICESTER CITY? Prošle sezone borili su se za ostanak, a sada su prvi

FOTO:

Sjećate li se sezone 2015/16. kada je Leicester City senzacionalno osvojio engleski Premiership? Mnogima je to vratilo nadu u nogomet jer zaista je posebna priča kada jedan tako maleni klub ostvari tako ogroman uspjeh pored silnih bogatih klubova. Isti ti ljudi se pitaju može li se tako nešto ponoviti u drugoj ligi?

E pa lijep uvod u novu sezonu dolazi nam iz Italije. Naime, tamo su igrači Udinesea preuzeli vrh ljestvice talijanskog prvenstva 2:3 gostujućom pobjedom protiv Parme u susretu 4. kola. đ

Nakon prvog poluvremena Parma je vodila 2-0 golovima Enrica Del Prata (2′) i Ange-Yoana Bonnyja (43′), da bi u nastavku Lorenzo Lucca (50′) s jednim i Florian Thauvin (68′, 77′) s dva pogotka kreirali veliki preokret.

Udinese se tako popelo na vrh ljestvice i sada ima 10 bodova. Veliko je to iznenađenje na početku nove sezone jer je riječ o momčadi koja se prošle sezone do kraja borila za ostanak u ligi. Bod manje ima drugoplasirani Napoli, a dva Inter, Juventus i Torino. Parma je ostala na 12. poziciji s četiri boda.

Sinoć su još igrali i Lazio i Hellas Verona. Lazio je pobijedio na domaćem terenu 2:1. Valentin Castellanos i Boulaye Dia zabili su za domaću momčad, a za Veronu je pogodio Casper Tengstedt. Lazio je na šestom mjestu, a Verona odmah iza – na sedmom.

Za analizu utakmice Milan – Liverpool kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak