OPET JE IZDOMINIRAO: Modrić je u Ligi prvaka asistirao s 39 godina i 8 dana!

FOTO:

Luka Modrić bio je asistent u pobjedi Real Madrida protiv Stuttgarta (3:1) na stadionu Santiago Bernabeu u prvom kolu Lige prvaka.

Momčad trenera Carla Ancelottija povela je u 46. minuti pogotkom Kyliana Mbappea, a gosti su izjednačili u 68. preko Deniza Undava.

Kapetan Reala ušao je u 70. minuti, a 13 minuta kasnije ubacio je iz kornera i u petercu Stuttgarta pronašao Antonija Rüdigera, koji je glavom zabio za 2:1. Mladi Brazilac Endrick u sudačkoj nadoknadi postavio je konačnih 3:1.

Modrić je time postao treći najstariji asistent u povijesti Lige prvaka. U trenutku susreta sa Stuttgartom imao je 39 godina i osam dana, što znači da su ispred njega samo talijanski bočni branič Amedeo Carboni (39 godina i 176 dana) i legenda Manchester Uniteda Ryan Giggs (39 godina i 363 dana).

Fabrizio Romano, najpoznatiji nogometni insajder nakon Realove utakmice na društvenim mrežama istaknuo je Modrićevu asistenciju i napisao: “Nikad neće ostariti.” Ancelotti je također hvalio svog kapetana, koji je ove sezone upisao sedam nastupa.

“Često vježbamo kornere. Modrić je bio jako dobar”, rekao je talijanski stručnjak o Modriću. Fantastični veznjak ljetos je potpisao novi jednogodišnji ugovor. U aktualnoj sezoni ima status rezerve, no redovno dobiva minutažu, osobito nakon brojnih ozljeda igrača Reala.

Komentari

komentara

« Povratak