POSAO IZ SNOVA: Ivan Jurić preuzima ugledni europski klub!

FOTO:

Poznati hrvatski trener ovog ljeta odbio je Hajduk Split uoči početka nove sezone. 49-godišnji strateg je bez posla nakon što mu je istekao ugovor s Torinom, ali čini se kako je pred njim najveći izazov u karijeri.

Naime, AS Roma ostala je bez trenera nakon što su jutro uručili otkaz Daniele De Rossiju zbog katastrofalnog ulaska u novu sezonu. Roma nakon četiri utakmice ima omjer od tri remija i jednog poraza, a razliku golova 2:3. De Rossi, koji je za Romu od 2001. do 2019. odigrao 616 utakmica, ostao je zbog toga bez posla.

Rimljani, stoga, traže novog trenera. Talijanski insajderi Gianluca Di Marzio, Nicolo Schira i Alfredo Pedulla pišu da je hrvatski stručnjak Ivan Jurić (49) glavni kandidat. Di Marzio navodi kako Roma razmišlja i o Edinu Terziću te Thomasu Tuchelu, dok Massimiliano Allegri, Stefano Pioli i Maurizio Sarri zasad nisu u konkurenciji.

Schira dodaje da se, uz Jurića, Romi nudi Englez Graham Potter. Međutim, čini se da je Hrvat znatno bliže najvećem poslu u karijeri. Naime, Schira tvrdi da je Jurić potvrdio da je spreman doći na klupu te bi danas trebao otići na ručak s tehničkim direktorom Rome Florianom Ghisolfijem.

Prema trenutnim saznanjima, Juriću se priprema ugovor do kraja sezone, koji bi automatski bio produljen na još jednu godinu ako bi momčad izborila Ligu prvaka.

Pedulla na informacije svojih kolega dodaje da je Jurićev agent već stigao u Rim kako bi razgovarao s vodstvom Rome te potvrđuje Schirine navode o ugovoru koji bi Jurić dobio.

Komentari

komentara

« Povratak