I TO VRLO POZNATA EKIPA: Izbornik napustio reprezentaciju usred kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo!

FOTO:

Australski nogometni savez u petak je objavio da Graham Arnold odlazi s mjesta izbornika muške reprezentacije usred kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026.

Upravno tijelo je objavilo da će Arnold “odmah napustiti” tu ulogu. U tijeku je potraga za njegovom zamjenom.

Australska muška reprezentacija, poznata pod nadimkom “Socceroos”, pretrpjela je u ovom mjesecu šokantan poraz od Bahreina kod kuće, što je ugrozilo njene nade u izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, a položaj joj je dodatno pogoršan remijem s Indonezijom. Australija je nakon dva kola s jednim bodom na petom mjestu u skupini C, a lošija je samo Kina koja je bez bodova.

Australski nogometaši će u listopadu igrati protiv Kine i Japana, vodećeg u skupini s maksimalnih šest bodova. Arnold je vodio “Socceroose” od kolovoza 2018., a imao je i ulogu privremenog izbornika u razdoblju od 2006. do 2007.

“Odlazak Grahama Arnolda označava kraj jedne ere za australski nogomet”, rekao je predsjednik Australskog nogometnog saveza James Johnson.

“Iako poštujemo njegovu odluku, ali smo tužni što Graham napušta reprezentaciju, ovaj scenarij nije neuobičajen u međunarodnom nogometu. Brzo ćemo imenovati novog glavnog trenera kako bismo osigurali kontinuitet i stabilnost”, rekao je Johnson.

Svoju je ostavku obrazložio i dosadašnji izbornik.

“Rekao sam nakon naše utakmice protiv Indonezije da moram donijeti neke odluke, a nakon dubokog razmišljanja, osjećaj mi je rekao da je vrijeme za promjenu, i za mene i za program. Odluku o ostavci donio sam na temelju onoga što je najbolje za naciju, igrače i australski nogomet.”, rekao je 61-godišnji Graham Arnold.

Australija se kvalificirala na posljednjih pet uzastopnih svjetskih prvenstava, a 2022. u Katru je tek drugi put u povijesti stigla do nokaut faze, gdje su u osmini finala ispali od kasnijih svjetskih prvaka Argentinaca.

Za analizu utakmice Verona – Torino kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak