TALIJANI SE RASPISALI: Hrvat preuzima AC Milan!?

FOTO:

Talijanski velikan AC Milan je jako loše otvorio novu sezonu s obzirom da u prvenstvu nakon četiri kola ima tek pet bodova. Tu je i poraz u prvom kolu Lige prvaka koji je došao od Liverpoola 1:2, i to na San Siru.

Zbog toga vodeći tamošnji mediji pišu kako se stolica ozbiljno trese 51-godišnjem strategu Paulu Fonsecu koji je u Milan došao na početku ove sezone. mnogi smatraju kako Portugalac ipak nije taj kapacitet za voditi tako veliki klub. Prije Milana vodio je Lille, Romu, Šahtar, Bragu i Porto.

Talijani se tako bave njegovim potencijalnim nasljednik, a među mnogim imenima nalazi se hrvatski trener Igor Tudor! Hrvatski stručnjak nije izrazit favorit za tu poziciju, ali je favorit legende kluba Zlatana Ibrahimovića. Umirovljeni švedski napadač, jedan od najboljih ofenzivaca u nogometu svih vremena, prošle sezone prekinuo je karijeru baš u dresu Milana, kluba u kojem sad radi kao poseban savjetnik za sportska pitanja.

“Moja uloga je jednostavna, podrazumijeva puno razgovora. Ja sam glavni, ja sam šef i svi rade za mene”, objasnio je Ibrahimović svoju poziciju.

Kako navode talijanski mediji, u slučaju Fonsecinog odlaska on upravo Tudora vidi kao osobu koja bi mogla prodrmati sastav milanskog velikana i vratiti ga na staze slave.

Ibrahimović i Tudor poznaju se iz igračkih dana u Juventusu, podsjećaju Talijani. Šveđanin zna kakav je Tudor kao osoba te ga poštuje zbog njegovog karaktera i stručnosti. Osim toga, dodaje se, kandidat je koji bi trebao biti najjeftiniji u konkurenciji potencijalnih trenera Milana, a potpisao bi ugovor do kraja sezone s opcijom produženja za dodatnih godinu dana.

Komentari

komentara

« Povratak