SLUŽBENO: Dinamo Zagreb ima novog trenera, evo do kad je potpisao!

FOTO:

Aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb napokon je pronašao novog trenera. To je postao Nenad Bjelica koji se tako nakon više od četiri godine vratio u Maksimir.

Bjelica je od svibnja bio nezaposlen, nakon što je prošle sezone dobio otkaz u Union Berlinu. Bio je do jučer pod ugovorom s tim klubom. Nijemci su ga držali na plaći kako mu ne bi morali isplatiti otpremninu, no sada je i ta prepreka riješena. Bjelica je sjajno vodio Dinamo od 2018. do 2020. i pod njim je on postao respektabilan europski klub.

Dinamo je dogovorio sve detalje suradnje s Bjelicom, koji će na Maksimiru ubrzo potpisati ugovor, te je plan da već danas od 18 sati vodi trening. Prije nego što službeno predstavi svog novog-starog trenera, Dinamo je na društvenim mrežama objavio videozapis na kojemu se vide dva stolca pored novinarske lože na Maksimiru. Na tom je mjestu Bjelica prvi put sjedio tijekom utakmice s Benficom u osmini finala Europa lige 2019. godine jer je bio suspendiran.

Iz Dinama je otišao 16. travnja 2020. godine. Ugovor je tada sporazumno raskinut nakon sastanka koji je trajao tri i pol sata. Bjelica je imao ugovor još 15 mjeseci i trebao je u tom periodu zaraditi malo manje od dva milijuna eura.

Bjelica će s Dinamom potpisati ugovor do 2026. godine. Doznaje se da bi trebao imati 20-ak posto manju plaću u odnosu na prvi mandat odrađen od 2018. do 2020. godine, odnosno da bi to trebao biti iznos nešto veći od milijun eura po sezoni. Prema tome, Bjelica bi imao manju plaću od Gennara Gattusa, koji za rad u Hajduku, kao najvećem rivalu Dinama, prima oko 1.5 milijuna eura.

Dinamo je više od tjedan dana, od smjene Sergeja Jakirovića, bio u potrazi za novim trenerom. Bjelica je otpočetka bio u najužem krugu kandidata, no glavni problem bio je njegov ugovor s Union Berlinom. Iako je dobio otkaz prošle sezone, njemački klub držao je Bjelicu na plaći kako mu ne bi morao isplatiti otpremninu. Također doznajemo da Dinamo Unionu nije isplatio nikakvu odštetu kako bi dobio Bjelicu.

Komentari

komentara

« Povratak