NENAD BJELICA PREDSTAVIO STRUČNI STOŽER: Evo što će raditi njegov sin!

FOTO:

53-godišnji Nenad Bjelica jučer se i službeno vratio u zagrebački Dinamo. Ovo će mu biti drugi mandat na Maksimiru. Podsjećamo, prvi je trajao od 15. svibnja 2018. godine pa sve do 16. travnja 2020. godine kada je došlo do raskida tijekom pandemije koronavirusa.

Ovog puta, kako navode, domaći mediji, Bjelica je potpisao 2026. godine. Doznaje se da bi trebao imati 20-ak posto manju plaću u odnosu na prvi mandat odrađen od 2018. do 2020. godine, odnosno oko 100 tisuća eura mjesečno neto. Dakle, to bi trebao biti iznos od otprilike 1.2 milijuna eura po sezoni. Prema tome, Bjelica bi imao manju plaću od Gennara Gattusa, koji za rad u Hajduku, kao najvećem rivalu Dinama, prima oko 1.5 milijuna eura. Članovi Bjeličina stožera dobivat će 50 tisuća eura mjesečno.

Bjelica je u prvom intervjuu za Dinamove službene stranice otkrio i tko će biti u njegovom stručnom stožeru.

Kao pomoćni treneri uz Bjelicu dolaze njegov dugogodišnji suradnik Nino Bule te Danijel Jumić, bivši trener Istre i voditelj škole nogometa u Osijeku koji je s Bjelicom radio u Trabzonsporu i Unionu. Nenadov sin Luka Bjelica bit će mentalni trener, ulogu analitičara imat će Jasmin Osmanović, a kondicijski trener bit će Leo Sovina. Svi oni, osim Jumića i mlađeg Bjelice, radili su s Bjelicom i u njegovom prvom mandatu u Dinamu.

S Bjelicom će ostati i dio stožera koji je radio sa Sergejom Jakirovićem. To su pomoćni trener Sandro Perković, trener vratara Gojko Mrčela, analitičar Hrvoje Jozak te kondicijski treneri Ivan Šuta i Stipe Marina. Bjelica je dodao da su kroz vrijeme moguće još manje korekcije u stožeru.

Bjelica će debitirati u subotu u ligaškom susretu protiv zagrebačke Lokomotive…

Komentari

komentara

« Povratak