DEBITIRAO VISOKOM POBJEDOM: Evo što je Bjelica rekao nakon debija!

FOTO:

Dinamo Zagreb sinoć je upisao visoku pobjedu 5:1 protiv Lokomotive u sklopu osmog kola HNL-a. Bio je to debi Nenada Bjelice koji je tako započeo svoj drugi mandat kao trener Dinama.

Momčad Nenada Bjelice, kojemu je ovo bila prva utakmica nakon povratka u Dinamo, povela je u 13. minuti golom Martina Baturine, a na 2:0 je u 34. minuti fantastičnim golom iz slobodnog udarca povisio Bruno Petković. Treći gol zabio je Arijan Ademi u 51., dok je počasni gol za goste upisao Dinamov igrač na posudbi Luka Vrbančić u 54. minuti. Raul Torrente je u sudačkoj nadoknadi zabio čak dva gola za konačnih 5:1.

“Čestitao bih igračima i svima u klubu na pobjedi nakon perioda koji nije bio pozitivan. Puno smo pričali s igračima u ovih par dana, za drugo nije bilo ni vremena ni uvjeta. Dominirali smo i puno toga što ni nismo mogli trenirati smo primijenili.

Odradili smo utakmicu u svim fazama igre, u obrani i u napadu, čak i u prekidima. Velika pohvala dečkima. Svi su sretni i možemo se u miru pripremati za Monaco”, rekao je Bjelica u uvodu press-konferencije.

Rekli ste da je problem bio psihološke prirode, što ste radili u ovih par dana?

Puno smo razgovarali i grupno i individualno, ali ne previše. Rekli smo im na koji način želimo igrati i ponašati se na terenu i izvan njega i mislim da možemo biti zadovoljni onime što smo vidjeli. Imali smo još dobrih situacija, žao mi je zbog primljenoga gola, ali Lokomotiva te uvijek može ugroziti.

To su napravili u nekoliko navrata, ali u puno manje navrata nego što smo vidjeli u zadnjih nekoliko utakmica. Drago mi je da su se svi zajedno branili i zajedno napadali. Svaka pobjeda bi nam dobro došla u ovom periodu, a kad pobijediš 5:1, to još bolje. Mora nam ovime rasti samopouzdanje, vratili smo se u život.

Na predstavljanju ste rekli da ćemo gledati okomitiji Dinamo…

Ja sam, kažu, pragmatičan trener. Jesam, ja ne umirem u ljepoti, nego želim rezultate. Pa ako ćemo nekad odigrati dugu loptu na Petkovića, to nije nabijanje, nego je planski. U puno situacija smo bili direktni, a nismo ništa stigli utrenirati. Puno toga su igrači primijenili na terenu što smo rekli u pripremi.

Što vas je najviše razveselilo, a što naljutilo?

Sam osjećaj biti opet na klupi Dinama je za mene predivan osjećaj. Pljesak tribina prije početka mi je puno značio, a razveselila me, naravno, i pobjeda. Torrenteu su prvi golovi u karijeri, drago mi je zbog njega. Ništa me nije naljutilo. Možda primljeni gol, ali, bože moj, to se događa.

Za analizu utakmice Atletico Madrid – Real Madrid kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak