UEFA DAJE VELIKE NOVCE: Evo koliko je Dinamo zaradio zbog remija protiv Monaca!

FOTO:

Hrvatski prvak Dinamo Zagreb remizirao je 2:2 u drugom kolu Lige prvaka protiv francuskog Monaca. Modri su na svom Maksimiru imali čak vodstvo od 2:0, ali na kraju se klub iz Kneževine ipak provukao došavši do boda.

Golove za Dinamo zabili su Petar Sučić i Martin Baturina, dok su Salisu i Zakaria postavili konačnih 2:2. No, baš kako je rekao HRT-ov komentator, mnogi bi prije ove utakmice potpisali ovakav ishod iako će sigurno boljeti vodstvo od dva gola razlike.

Osim bolje situacije na tablici, to mu je donijelo i ozbiljan novac. Tako je prvak Hrvatske samo ovom utakmicom zaradio 700 tisuća eura. Podsjetimo, svaka pobjeda u glavnoj fazi natjecanja vrijedi 2.1 milijuna eura, a svaki remi se nagrađuje sa 700.000 eura. Dinamo je samo plasmanom u glavni dio Lige prvaka zaradio 34 milijuna eura.

Dio novčane nagrade Dinamu je bio zajamčen nastupom u play-offu – za sudjelovanje u ovoj fazi natjecanja ekipe dobivaju 4.29 milijuna eura.

No Dinamo je za prolaz od UEFA-e dobio još 18.6 milijuna eura. Uz to, na temelju klupskog rankinga, desetogodišnjeg koeficijenta i udjela marketinga, može računati na još najmanje 10 milijuna eura. Ukunpo, hrvatski prvak će zaraditi preko 30 milijuna eura.

Komentari

komentara

« Povratak