RASTE ZABRINUTOST KOD SUSJEDA: Srbi nastavljaju s očajnim rezultatima…

FOTO:

Sinoć su odigrane sve utakmice drugog kola europskih natjecanja, a u srpskom nogometu se upalio crveni alarm!

Susjedi su dvije sezone imali dva pet predstavnika u Europi, od čega dva u Ligi prvaka. Prvak je imao zajamčeno mjesto u skupinama, drugoplasirani mjesto u kvalifikacijama za elitno klupsko natjecanje, a onda se dogodio potpuni brodolom!

Nacionalni koeficijent im se srozao, ispali su iz Top 15 i ostali bez dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a posebno izdvajaju sljedeći podatak:

“Pretekli su nas i Hrvati od kojih smo dugo bili bolji”, piše Telegraf kojeg posebno zabrinjava bodovni učinak srpskih predstavnika u Europi.

Ni nakon drugog kola nisu uspjeli doći do bodova, Crvena zvezda je izgubila u Ligi prvaka kod Intera (4:0), dok je TSC upisao poraz kod Astane (1:0) u Konferencijskoj ligi.

Tako je Srbija ostala na 20. mjestu s 23.675 bodova, dok je Hrvatska na mjestu ispred njih. Dinamo je naime osvojio veliki bod protiv Monaka (2:2) u Ligi pvaka i tako povećao ukupni nacionalni koeficijent na 25.257 bodova.

Svjesni su da će s ovakim rezultatom teško dohvatiti 15. mjesto koje, kako piše, “sada mogu samo sanjati”.

Makar smo ostali na samo jednom predstavniku, nakon rezultatske katastrofe Rijeka, Hajduka i Osijeka, još smo uvijek ispred susjeda, ali pitanje je koliko će to dugo trajati…

JE LI TO PRVO POJAČANJE BJELICE? Dinamo dovodi bivšeg igrača Manchester Uniteda!?

Gol.hr

Komentari

komentara

« Povratak