TAMO IGRA JEDAN HRVAT: Prodaje se ugledni talijanski klub!

FOTO:

Zanimljiva vijest dolazi nam iz Italije gdje se jedan ugledni nogometni klub našao na prodaji, potvrdio je sportski direktor.

U pitanju je Genoa! Talijanski nogometni prvoligaš trenutno je u vlasništvu američkih investitora okupljenih pod nazivom 777 Partners, koji su u rujnu 2021. ušli u klub, kada je on bio u Serie B. U idućoj sezoni vratili su se u najviši rang tamošnjeg nogometa.

Sportski direktor Genoe, Andres Blazquez, je umirio navijače informacijom da financijska stabilnost kluba nije upitna, ali je istovremeno poručio kako nije siguran da neće prodati nijednog igrača u zimskom prijelaznom roku. Genoa se pod trenerom Albertom Gilardinom nakon pet kola nalazi na 17. mjestu Serie A, odnosno jako blizu zoni ispadanja.

Genoa je osnovana 1893. godine, čime je najstariji postojeći nogometni klub. Devet puta bila je talijanski prvak, s time da je prvu titulu uzela u premijernom natjecanju 1898., a posljednji 1924. godine. Također, klub je jednom osvojio talijanski kup.

Kapetan Genoe je Milan Badelj (35). Hrvatski veznjak došao je 2020. godine i dosad je odigrao 139 utakmica, postigao šest i asistirao za 13 pogodaka. Prije toga nastupao je za Dinamo, Lokomotivu, HSV, Fiorentinu i Lazio.

Za analizu utakmice Inter – Torino kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak