JE LI HRVATSKA DOBILA NOVOG REPREZENTATIVCA? Luka Vušković jučer odigrao utakmicu karijere!

FOTO:

Još na početku srpnja odlučeno je kako će 17-godišnji Luka Vušković otići na posudbu u belgijski Westerlo. To se ispostavilo sjajnim potezom.

Luka je odigrao sve utakmice za klub dosad, a ono što fascinira je podatak da je postigao već četiri pogotka uz jednu asistenciju. Luka je jučer ponovno zablistao na prvenstvenoj utakmici protiv Beerschota koja je završila remijem 2:2. Rođeni Splićanin postigao je dva pogotka na utakmici!

Vuškovićeve brojke i inače, ali posebno s ove utakmice su nevjerojatne, naročito one ofenzivne. “Koji to stoper ima 7 udaraca na gol na jednoj utakmici? Kakvo je to Vušković čudovište?!” pita se na X-u jedan navijač Tottenhama, među kojima je hrvatski fenomen hit.

Oni i inače nakon Vuškovićevih partija na posudbi u Belgiji iskazuju oduševljenje što je njihov klub uzeo ovakvog supertalenta ispred ostalih velikana. Podsjećamo, ovaj transfer dogovoren je još u zimu prošle godine, a idućeg ljeta Vušković će potpisati za Tottenham uz odštetu Hajduku od 11 milijuna eura.

Podsjetimo, Hajduk i belgijski prvoligaš dogovorili su početkom srpnja posudbu 17-godišnjeg stopera do kraja sezone. Luka je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u poljskom prvoligašu Radomiaku iz Radoma, gdje je igrao 14 utakmica na kojima je postigao tri gola i namjestio jedan.

Luka je najmlađi debitant u povijesti Hajduka u službenim utakmicama. Debitirao je u derbiju s Dinamom sa samo 16 godina i dva dana, a tri dana kasnije postigao je pogodak u utakmici četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa s Osijekom i tako postao najmlađi strijelac u povijesti kluba u službenim utakmicama.

Ukupno je za Hajduk igrao 11 puta i osvojio SuperSport Hrvatski nogometni kup. Splitski klub prodao ga je Tottenhamu za 11 milijuna eura prema Transfermarktu, no ne može službeno postati igrač engleskog kluba dok ne navrši 18 godina.

Za analizu utakmice Crystal Palace – Liverpool kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak