JE LI TO ZAISTA TA GODINA? Legenda Hajduka tvrdi kako se sve posložilo!

FOTO:

Hajduk je u nedjelju na Poljudu uvjerljivo svladao Šibenik 4:0 i zadržao prvo mjesto na ljestvici SHNL-a nakon devet kola, prvog od četiri kruga sezone, pa čak ga i učvrstio poboljšanom gol-razlikom.

Nakon posljednje reprezentativne stanke Splićani su pobijedili Dinamo 1:0 na Maksimiru, razbili Goricu kod kuće 4:1, izvukli “pozitivnu nulu” na Rujevici protiv Rijeke i sada ponovno utrpali četiri komada protivniku na Poljudu, koliko su u međuvremenu zabili i niželigašu Bilogori 91 u Kupu.

Pobjeda nad Dinamom preokrenula je sezonu, bacila Zagrepčane u krizu koja je rezultirala trenerskom smjenom, i omogućila Hajduku da nakon neuvjerljivog starta preuzme vrh ljestvice te probudi nadu navijača, koji su ih ove godine naizgled unaprijed otpisali.

Hajdukova igračka legenda i bivši trener Ivan Gudelj osvrnuo se na Hajdukov prvi “kvartal” sezone i objasnio što se i zašto posložilo da splitski klub, suprotno očekivanjima, u listopadu izgleda kao ozbiljan kandidat za prvi naslov prvaka nakon 20 godina.

Najviše ga raduje to što je u momčadi dosta mladih igrača iz omladinske škole, među kojima se najviše ističe 16-godišnji Bruno Durdov, koji iz tjedna u tjedan oduševljava zrelom igrom i spektakularnim golovima, ali poziva na oprez u njegovu razvoju.

Kako ste zadovoljni Hajdukovom sezonom do sada, s obzirom na očekivanja?

Hajduk je u ovu sezonu ušao neopterećeno u odnosu na prošle godine, kad je vladala euforija i kad su svi očekivali da je to ta godina. Tada nisu uspjeli izdržati taj pritisak i pali su u završnici sezone.

Rekao sam da ćemo ih vidjeti ove sezone bez takvog pritiska. Mislim, od Hajduka se uvijek očekuje, to je činjenica, ali ove godine mi se čini da su i navijači već bili prežalili sezonu. Došao je novi predsjednik, novi sportski direktor, novi trener, dogodio se kiks u Europi, krenuli su lošije, ali možda baš zbog toga što su neopterećeni, stvari su se počele slagati.

Što se sve posložilo?

Hajduk je napravio pravi posao s Rakitićem. Ima godina, ali je svjetska klasa, provjerena u jakim utakmicama, karakteran igrač koji je prošao sve. Došao je u sredinu u koju je želio i sad dolazi u formu.

Livaja se uozbiljio, mogao je napraviti veću karijeru da je to učinio ranije. Tu se pronašao, iznimno je talentiran, ali sad sve shvaća puno ozbiljnije nego inače, dobro trenira i u odličnoj je formi.

Treće, Hajduk sad ima trenera koji je neovisan, sve odlučuje sam, ima disciplinu, autoritet, a igrači ga slijepo slijede i napravili bi sve što traži od njih.

Povrh svega, Hajduk napokon ima mlade igrače koji igraju. Imate Livaju i Rakitića koji donose ogromno iskustvo i kvalitetu, ali i velik potencijal u mladima i ta je kombinacija fenomenalna. Ne događa se ovo slučajno. Nakon pobjede nad Dinamom dobili su ogromno samopouzdanje i sad su ozbiljan kandidat da napokon budu prvi. Prvenstvo je dugo, ali na dobrom su putu.

Hajduk ima prigodu kakvu zbog politike godinama nije imao, da stvori momčad. Ima iskusne i kvalitetne igrače, ali i igrače iz svoje škole. Durdov je fenomenalan potencijal, Prpić je odličan, treba dovoditi još mladih potentnih igrača poput njega, koji mogu pojačati momčad i dizati cijenu na tržištu, kroz europske utakmice i reprezentaciju.

To me najviše veseli, a ti momci će uz senatore napredovati. Igraju se nogometa, ali su disciplinirani i slušaju Gattusa. Hajduk je stvarno u dobroj situaciji, ali prvenstvo je dugo i bit će oscilacija. Dinamo je imao tešku utakmicu protiv Monaca, a onda u Varaždinu pobijedio 1:0, što je najslađe. Dizat će se, ali pitanje je koliki mu je hendikep Liga prvaka.

Komentari

komentara

« Povratak