OVO JE SPEKTAKL: Južnokorejskog igrača nazvao Jackiejem Chanom pa dobio 10 utakmica kazne za rasizam!

FOTO:

Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) kaznila je nogometaša Coma Marca Curta (25) s deset utakmica suspenzije zbog vrijeđanja na rasnoj osnovi.

Sredinom srpnja u Španjolskoj su prijateljsku utakmicu odigrali engleski prvoligaš Wolverhampton i talijanski Como, a na tom ogledu Curto je vrijeđao južnokorejskog nogometaša Hwang Hee-Chana (28).

Como je smatrao da je incident “prenapuhan”, a glasnogovornik tog kluba prenio je da je Curto u razgovoru sa suigračem Hwanga nazvao Jackiejem Chanom, slavnim hongkonškim glumcem poznatim po kaskaderski zahtjevnim scenama.

Nakon susreta Wolverhampton je uložio žalbu Europskoj nogometnoj organizaciji (UEFA), ali je ona poručila da je nemoćna da bilo što učini jer se utakmica nije igrala pod njenim okriljem. Potom se u cijeli slučaj uključio južnokorejski nogometni savez, koji je incident prijavio FIFA-i.

“Igrač Coma Marco Curto proglašen je odgovornim i krivim te će zbog rasne diskriminacije biti kažnjen s deset utakmica. Polovina kazne je uvjetna u razdoblju od dvije godine, a nogometašu se nalaže i društveno koristan rad, kao i edukacija”, priopćila je FIFA. Nakon ljetnih priprema Curto je kao igrač Coma posuđen drugoligašu Ceseni.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

NAVIJAČI ĆE BITI ODUŠEVLJENI: Evo tko se vraća u Dinamo!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak